Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 29 september

Nyhetssvepet fredag 29 september

Nyhetssvepet måndag 24 juni

Nyhetssvepet fredag 29 september

29 september, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Video: NeuroVive på Mitochondria Day 2017
» Ny branschrapport kartlägger trender i svensk Life Science
» VD-intervju: “Aptahem kan sitta på lösningen”
» Phase Holographics nylansering förenklar studier av metastaserande cancerceller
» Söndagsintervjun: Annette Agerskov, vice vd Enorama Pharma

» Topplista: Här är världens 20 mest säljande läkemedel
» Aptahem tar in kapital för att säkra utveckling av lovande sepsisbehandling
» Genovis inträdesbiljett till den kinesiska marknaden säkrad
» Halozyme Therapeutics tecknar två avtal värda totalt 16 miljarder SEK
» Analysuppdatering NeuroVive: Stark portföljutveckling inom mitokondriella sjukdomar

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 38 här
Erik Penser Bank skriver i en ny analys av A1M Pharma att bolaget har potential att nå en miljardförsäljning, samt att ett motiverat värdet för A1M Pharma uppgår till SEKm 114 (SEK 14 per aktie), vilket motsvarar en uppgång på ca 40 procent från aktuell börskurs. Läs mer.
Den 19 september anordnade NeuroVive Pharmaceutical eventet Mitochondria Day 2017, ett halvdagsseminarium om mitokondriella sjukdomar, där representater för bolaget samt inbjudna gäster presenterade aktuella forskningsresultat och rådande behandlingsmetoder, samt bolagets egna pipeline inom området. Läs mer.
Se presentationerna från AptahemCyxone och AddMovement som besökte BioStock Live hos Nyhetsbyrån Direkt i Stockholm igår. Hör även Tobias Thornblad, chefsanalytiker på BioStock och vd för Moncl Strategy Services presentera en helt ny och fullmatad branschanalys av den svenska Life Science-sektorn. Samtliga presentationer kan ses genom att klicka på bolagsnamnen ovan.
QuiaPEG Pharmaceuticals meddelar idag att man erhållit positiva resultat i provrör (in vitro) beträffande dels kopplingen av en beprövad aktiv läkemedelssubstans till teknologiplattformen, dels en önskad kontrollerad frisättning av den aktiva läkemedelssubstansen. Resultaten kommer från laboratorieförsök och skall ses som en förberedelse till kommande försök in vivo (i levande, naturlig miljö). Handeln i bolagets aktie steg med 43 procent på beskedet. Läs mer.
Camurus: den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har validerat bolagets ansökan om marknadsföringstillstånd (MAA) för CAM2038, vecko- och månadsdepåer av buprenorfin, för behandling av opioidberoende. Ansökan, som lämnades in till EMA den 26 juli 2017, granskas nu av CHMP (Committee for Human Medicinal Products). Läs mer.
Oncology Venture Sweden: 12 patienter med metastaserande bröstcancer har framgångsrikt rekryterats till fas 2-delen av den kliniska studien med LiPlaCis för metastaserande bröstcancer. Bolaget har tidigare meddelat att det förväntade sig att rekrytera mellan 12-15 patienter till och med Q3 2017. Läs mer.
Follicum, som utvecklar läkemedel för stimulering och hämning av hårväxt, genomför en företrädesemission med sista handelsdag 2 okt i aktien med rätt till tilldelning av teckningsrätter. Läkemedelskandidaten FOL-005 har i djurmodell och på isolerad mänsklig levande hud både stimulerat och hämmat hårväxt effektivt redan vid låga doser, samt stimulerat hårväxt betydligt snabbare och hårväxt på en större yta än Johnson & Johnsons Rogaine. Läs mer.
Biotech-IgG, som igår begärde avnotering från Aktietorget med sista noteringsdag 6 okt, meddelar idag att man startar bearbetning av den privata sektorn i Sverige. Läs mer.
ScandiDos: Delårsrapport för perioden 1 maj 2017 – 31 juli 2017. Läs mer.
WntResearch offentliggör prospekt för nyemissionen vars teckningstid inleds 9 okt. Läs mer.
Scandinavian Real Heart har publicerat ett memorandum med anledning av den företrädesemission som inleds den 29 sept. Läs mer.
BioArctic offentliggör prospekt i samband med börsintroduktionen på Nasdaq Stockholm. Läs mer.
Brighter har hållit extra bolagsstämma gällande incitamentsprogram. Läs mer.
Sciety: Inhalation Sciences som förra hösten finansierades via Sciety hade sin första handelsdag på Aktietorget igår. Intresset från marknaden var stort och aktien steg med 86 procent. Läs mer.
Xbrane Biopharma bjuder in till bolagspresentation 12 oktober i Stockholm. Läs mer.
Acarix meddelar idag att med hjälp av bolagets system för tidig friskrivning av kranskärlssjukdom kan resurserna användas mer effektivt. Läs mer.
Nyheter inkomna igår e.m:
Kancera: Vid den extra bolagsstämman i den 28 sept beslutades att godkänna styrelsens förslag till emissionsbemyndigande och emission av teckningsoptioner inom ramen för ett personaloptionsprogram. Läs mer.
Redsense Medical byter lista till Nasdaq First North, sista handelsdag på AktieTorget är den 29 september 2017. Första handelsdag för aktien på First North är den 2 okt. Läs mer.
Specialty pharmabolaget Karo Pharma erhöll igår acceptans av det offentliga uppköpserbjudandet av Weifa från aktieägare för motsvarande ca 90,3 % av det totala antalet aktier i Weifa på fullt utspädd basis. Villkoret för fullföljandet av uppköpet har därmed uppfyllts. Weifa är en av Norges ledande leverantörer av receptfria läkemedel. Läs mer.
IDL Biotech meddelade igår att bolaget har erhållit ett godkänt patent i Kina. Läs mer.
CLS har genomfört en riktad nyemission av aktier till nyckelpersoner i bolaget. Läs mer.
Ny Redsense-distributör i Benelux-regionen har lagt en första order. Läs mer.
SpectraCure: Fler preliminära resultat från klinisk fas 1-studie. Läs mer.
Alzinova har slutfört och avrapporterat projektet ”Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer’s disease (IMMOVA)”, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med € 50,000. Läs mer.
Forskare vid Umeå universitet har kunnat koppla förekomsten av mutationer av kariesbakterien Streptococcus mutans och deras unika vidhäftningsmekanism till varför vissa barn har högre risk för karies. Högriskbarn har en mer virulent variant av kariesbakterien vars vidhäftningsmekanism gör den till en bättre överlevare. Resultaten, som kan leda till bättre sätt att identifiera högriskpatienter och behandla deras karies, presenteras nu i tidskriften EBioMedicine. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: QuiaPEG Pharmaceuticals +43,08%, Medfield +14,48%, ScandiDos +10,71%, Active Biotech +7,48%, Peptonic Medical +7,52%, Nuevolution +7,37%
Förlorare i lunchhandeln: SpectraCure -6,91%, Scibase -6,25%, Alzinova -5,04%, PharmaLundensis -4,88%, Alteco Medical -4,84%, Episurf -4,48%
Index: OMXS30 +0,06%, Hälsovård +0,05%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev