Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 1 september

Nyhetssvepet fredag 1 september

Nyhetssvepet måndag 4 mars

Nyhetssvepet fredag 1 september

1 september, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Växande patientunderlag ger ökad marknadspotential för Xintela
» Rapport: Indikationerna som är hetast för uppköp av Big Pharma
» Genovis finalist till priset Innovation of the Year 2017
» Gilead Sciences förvärvar Kite Pharma i megasatsning inom I/O
» Elon Musk drar in miljoner till bioteknikbolag
» VD-Intervju: DexTech Medical mot spännande skede med stärkt optimism
» Krönika: Tillväxten kväver Life Science-bolagen
» Rapport: immunonokologi-området väntas växa med 142 procent på fem år
» Internationella canceravtal ger Isofol viktigt kvitto inför fas III

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 34 här
Dr Mark Farmery (PhD) blir ny chef för affärsutveckling i NeuroVive. Farmery, som initialt skall fokusera på utlicensiering av NV556 inom NASH, haft olika affärsutvecklingspositioner vid Karolinska Institutet Innovations, AstraZeneca och Karo Bio. Han har också varit ansvarig för forskargrupper och specifika projekt inom sjukdoms- och proteinmodifiering avseende alzheimer vid Karolinska Institutet samt vid Göteborgs och Manchesters universitet. Läs mer.
Oberoende forskningsstudie bekräftar tydligt att SensoDetect kan identifiera ADHD och schizofreni. Resultatet visar att patienter med ADHD och schizofreni kan urskiljas mot en kontrollgrupp av friska individer med mycket hög känslighet och specificitet. Vid lunchtid hade bolagets aktie stigit 40 procent på beskedet. Läs mer.
Den 5-6 september skall den internationella konferensen Microfluidics for label-free particle sorting inom fasta tillståndets fysik vid LTH, Lunds universitet fokusera på snabbare provsvar med en populär och flödande teknik som började med utvecklingen av bläckstråleskrivarna på 1950-talet, men som nu utvecklas snabbt av medicinteknik-branschen. Det handlar om konsten att styra och påverka extremt smala vätskeflöden, så kallad mikrofluidik, vilket kommer att leda till att sjukvården enklare får en mer detaljerad bild om människan och våra sjukdomar, såsom cancer. Läs mer.
Yield Life Science: Nyhetsbrev med information om Skatteverkets råd avseende utdelningen av aktier i Isofol Medical. Läs mer.
För att stärka ScandiDos finansiella ställning genomförs en riktad emission om 15 MSEK till en begränsad krets privata investerare. Teckningskursen i emissionen uppgår till 6 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka nio procent mot de 15 senaste handelsdagarnas volymviktade genomsnittskurs. Läs mer.
Redwood Pharma har kontrakterat det schweiziska kontraktsforskningsföretaget (CRO) CROss Alliance för genomförandet av en klinisk fas II-studie i patienter med kroniskt torra ögon. Den kliniska studien kommer att genomföras i Europa där CROss Alliance har stark förankring och tidigare utfört ett flertal ögonstudier. Läs mer.
I början av 2016 offentliggjorde Moberg Pharma de positiva resultaten från en fas 2-studie som visade att BUPI (en patentsökt sugtablett med bupivakain) åstadkom en statistiskt signifikant smärtlindring i munhålan jämfört med standardbehandling. Nu har resultaten publicerats i den vetenskapliga tidskriften Pain Reports. Läs mer.
ADDvise genomför riktad nyemission och utökar utestående obligationslån för att finansiera förvärv. Läs mer.
Aino Health kallar till en extra bolagsstämma den 27 sept där man kommer att föreslå Liselotte Bergmark som ny styrelseledamot. Samtidigt frånträder två av bolagets ägare sina styrelseposter. Läs mer.
Region Skåne och Lunds universitet: Den 6 – 8 september hålls Nordens största kongress inom anestesiologi och intensivvård i Malmö med 1200 delegater från hela världen. Bland annat kommer vård efter terrorattacker, med deltagande av nyckelpersoner i vården av de skadade efter terroristattackerna i Paris och Bryssel, att beröras. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
Biovica  MedCap Oasmia Pharmaceutical
Nyheter inkomna efter lunch igår:
Cline Scientific publicerade ett månadsbrev för augusti, i vilket det bland annat framkommer att ytterligare en order har inkommit under augusti från en kund i Hongkong. Läs mer.
NeuroVive bjuder in till Mitokondriedagen 2017, en eftermiddag med fokus på förbisedda mitokondriella sjukdomar, tisdag den 19 september kl 14.00 – 18.00 på IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16 i Stockholm. Läs mer och anmäl dig, senast 16 september, här.
Cantargia erhåller formellt patentgodkännande i Europa avseende antikroppen CAN04 som utvecklas för behandling av cancer. Läs mer.
Senzime kallar till extra bolagsstämma 15 september med anledning av förslag till införande av personaloptionsprogram. Läs mer.
Episurf Medical meddelar i går eftermiddag att den 50:e operationen med knäimplantatet Episealer i Belgien sker inom kort. Läs mer.
SynAct Pharma publicerade sin halvårsrapport. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: SensoDetect +40%, ScandiDos +15,07%, Biovica +9,13%, Redwood Pharma +8,83%, Doxa +7,78%, BrainCool +6,41%
Förlorare i lunchhandeln: Klaria Pharma -8,21%, Hemcheck Sweden -7,53%, Cellink -4,79%, DexTech -4,41%, Aptahem -4,11%, Isofol -3,30%
Index: OMXS30 +0,66%, Hälsovård +0,79%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev