Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 17 augusti

Nyhetssvepet torsdag 17 augusti

Nyhetssvepet tisdag 21 maj

Nyhetssvepet torsdag 17 augusti

17 augusti, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Rapport: Biotech fortsätter locka kapital trots utmaningar
» Internationell studie visar stora skillnader mellan olika läkemedelsmyndigheter
» Sanionas spin-out Luc Therapeutics når viktig milstolpe
» Ökat antal biotech-noteringar gav lägre snittavkastning
» Intervju Saniona: ”Vi har pågående diskussioner med ett flertal potentiella partners”
» Europeiska biotechbolag har tagit in 19,4 miljarder kronor hittills i år
» Biosimilarmarknadens nya förutsättningar gynnar Genovis

DexTech Medical rapporterar idag en bestående och förstärkt positiv trend i bolagets fas IIb-studie för OsteoDex i kastrationsresistent prostatacancer med skelettmetastaser. “Vi är mycket nöjda med att OsteoDex fortsätter att visa hög tolererbarhet med få biverkningar och tydlig bromseffekt på processen i skelettet hos en klar majoritet av patienterna. Bolaget ser med stark tillförsikt fram mot projektets fortsättning”, säger vd Anders R Holmberg. Läs mer.
IRLAB Therapeutics som utvecklar nya läkemedel för behandling av neurodegenerativa sjukdomar, i synnerhet Parkinsons sjukdom och demens, har tecknat avtal med brittiska The Clinical Trial Company Ltd för att genomföra den planerade Fas 2-studien avseende läkemedelskandidaten IRL790. Studien skall genomföras vid kliniker i Storbritannien. IRLAB inleder därmed under hösten fas 2-studier med båda sina läkemedelskandidater – IRL790 och IRL752. news.cision.com/se/irlab-therapeutics-ab/r/irlab-tecknar-avtal-om-fas-2-studie-med-irl790,c2327452
Vicore Pharma: Resultatet från tilläggsstudien med bolagets läkemedelskandidat C21, som riktar in sig mot att förbättra behandlingseffektiviteten för idiopatisk lungfibrosverifierade att C21 är väl tolererad och säker även i denna grupp eftersom det inte fanns några allvarliga biverkningar noterade eller negativa avläsningar från laboratorieanalyserna för ett stort antal biomarkörer. Dessutom uppvisade gruppen som fick C21 en tendens att sänka plasma LDL (lågdensitetslipoprotein), den skadliga formen av kolesterol. Läs mer.
Immunicum har slutfört sin strategiska översyn och kommer som ett resultat av detta att bland annat genomföra ytterligare kombinationsstudier med ilixadencel (Intuvax) och immunterapiläkemedel av typen checkpointhämmare. De redan pågående studierna med ilixadencel (Intuvax) kommer att fortsätta som planerat. Bolaget kommer att återkomma om finansieringen. Läs mer.
RhoVac AB informerar om bolagets kliniska fas I/II-studie mb.cision.com/Main/13747/2327498/710582.pdf
Wilson Therapeutics bjuder in till webbsänd telefonpresentation den 24 augusti kl. 08.00 för att presentera bolagets delårsrapport för det andra kvartalet. Läs mer.
AddLife bjuder in till bolagets kapitalmarknadsdag den 6 september 2017. Läs mer.
Peter Jönsson, docent och biträdande universitetslektor vid Kemiska institutionen, Lunds universitet, får Europeiska Forskningsrådets, ERC, Starting Grant. Anslaget på cirka 1,5 miljoner euro över fem år ska användas i hans forskning om kroppens immunförsvar. Läs mer.
PledPharma meddelar idag att dr Stefan Carlsson rekryterats till en nyinrättad position som Chief Medical Officer & Vice President Clinical Development. Rollen innebär ett övergripande ansvar för den fortsatta kliniska utvecklingen av bolagets läkemedelskandidater PledOx (förebyggande av cellgiftsorsakade nervskador) och Aladote (förebygga uppkomsten av leverskador i samband med paracetamolförgiftning). Läs mer.
Hamlet Pharma rapporterade idag att tillverkning av peptiden Alpha1H har varit framgångsrik och att peptiden är färdig för leverans. Peptiden uppfyller kvalitetskraven för läkemedel enligt gällande riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practise). Alpha1H kommer att användas för kliniska prövningar, först på patienter med blåscancer. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
Bonesupport  WntResearch  Surgical Science Sweden  NeuroVive Pharmaceuticals  Peptonic Medical  CombiGene  AlphaHelix Molecular Diagnostics  Bioservo  SpectraCure
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp
Redwood Pharma: Sista dag för handel i bolagets teckningsoption, REDW TO 1, är den 29 augusti. Läs mer.
Novo Nordisk offentliggjorde igår resultaten från SUSTAIN 7-studien, som visar att deltagare med typ 2-diabetes, som blev behandlade med semaglutid en gång i veckan, uppnådde en statistisk signifikant reduktion i långtidsblodsocker och kroppsvikt i jämförelse med behandling med dulaglutid. Läs mer.
Annexin Pharmaceuticals släppte sin rappport för andra kvartalet. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: WntResearch +17,12%, Initiator Pharma +8,63%, Brighter +5,99%, NorInvent +5,94%, RhoVac +5,26%, Phase Holographic +4%
Förlorare i lunchhandeln: CombiGene -13,29%, Invent Medic -6,32%, Vicore Pharma -3,75%, Nexstim -4,66%, Annexin Pharmaceuticals -4,61%, Ellen -4,31%
Index: OMXS30 -0,45%, Hälsovård +0,16%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev