Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet onsdag 23 augusti

Nyhetssvepet onsdag 23 augusti

Nyhetssvepet torsdag 13 juni

Nyhetssvepet onsdag 23 augusti

23 augusti, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Internationella canceravtal ger Isofol viktigt kvitto inför fas III
» 
Enorama Pharma ångar på mot positivt cash flow 
» Sanionas fetmaläkemedel i avgörande slutfas 
» Rapport: Biotech fortsätter locka kapital trots utmaningar
» Internationell studie visar stora skillnader mellan olika läkemedelsmyndigheter
» Ökat antal biotech-noteringar gav lägre snittavkastning
» Intervju Saniona: ”Vi har pågående diskussioner med ett flertal potentiella partners”
Redsense som har utvecklat en medicinteknisk produkt som används för övervakning och larm vid blodläckage i samband med hemodialys, har erhållit besked om kommande patentgodkännande i Europa för alternativ detektionsmetod vid blodläckage. Läs mer.
Mats Andersson har den 21 augusti köpt 400 000 stycken aktier i Enzymatica där han är styrelseledamot. Aktierna köptes till kursen 3 kronor per aktie, till ett totalt pris av 1 200 000 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
Sanionas vd Jørgen Drejer: “Denna vecka blev Saniona ett Fas 3-bolag. Efter bara fem års operativ verksamhet har vi ett program i Fas 3, två i Fas 2, ett i preklinisk utveckling och fem aktiva forskningsprogram. Vi är nu noterade på Nasdaq Stockholms huvudlista och har mer än 5 000 aktieägare. Jag ser framtiden an med spänning”. Läs mer.
Elekta har utsett Ioannis Panagiotelis till Chief Marketing Officer and Sales (CMSO) med omedelbar verkan, efter att Chief Commercial Officer Ian Alexander beslutat att sluta. Panagiotelis, som anställdes av Elekta tidigare detta kalenderår, kommer fortsätta att leda Elektas globala marknadsföringsinsatser. Läs mer.
Bavarian Nordic tillkännager idag att Johnson & Johnson Innovation har ökat sitt ägande i Bavarian Nordic och innehar motsvarande 5,77% av aktiekapitalet och rösträtterna. JJDC är ett helägt dotterbolag till Johnson & Johnson. Läs mer.
Acarix presenterar ett nytt initialt CAD-test vid European Society of Cardiology Congress i Barcelona, 26-30 augusti. Med avancerad akustisk teknologi kan partiell obstruktion av kranskärlens blodflöde detekteras. Läs mer.
Finska FIT Biotech Board har valt Erkki Pekkarinen som styrelsens vice ordförande. Läs mer.
Det norska biopharmabolaget PCI Biotech har utsett Dr Hans Olivecrona, tidigare Senior Medical Director på Swedish Orphan Biovitrum (SOBI), som ny Chief Medical Officer. Läs mer.
Viktuppgången uteblev, trots större energiintag, och insulinkänsligheten ökade. Det är resultatet av försök på möss som via genterapi getts förhöjda nivåer av proteinet BMP4 i en studie vid Sahlgrenska akademin, publicerad i Cell Reports. Jenny Hoffmann, försteförfattare till artikeln och verksam vid Lundberglaboratoriet för Diabetesforskning, påpekar att detta än så länge bara är grundforskning, men att en ökad förståelse av BMP4-signalering i fett kan leda till nya terapeutiska möjligheter vid fetma och typ 2-diabetes. Läs mer.
Oncology Venture annonserar idag en uppdatering av sin pipeline. Läs mer.
Hansa Medical som utvecklar innovativa immunmodulerande enzymer, kommer att vara värd för kapitalmarknadsdagar för investerare, analytiker och media i Stockholm tisdag 3 oktober och i London onsdagen den 4 oktober. Läs mer.
Boule Diagnostics har beslutat att tidigarelägga publiceringen av delårsrapporten för januari–juni 2017 till fredagen den 25 augusti. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
Cereno Scientific  Karessa Pharma  Cantargia  Alligator Bioscience  Immunovia  Spring Bioscience  Emotra  Eurocine Vaccines  Elekta  Saniona  Corline Biomedical  Affibody Medical
Nyheter inkomna efter lunch igår:
Xbrane Biopharma: Information angående pågående diskussioner och förhandlingar kring utlicensering av Xbrane Biopharma produkter till Kina och Europa. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Xbrane Biopharma +21,88%, WntResearch +9,55%, Enzymatica +8,93%, Vicore Pharma +8,08%, Ellen +7,65%, Isofol Medical +7,50%
Förlorare i lunchhandeln: AroCell -7,02%, Zenicor Medical Systems -7,02%, Hemcheck Sweden -4,71%, Cereno Scientific -5,61%, Medfield -4,42%, Bioservo Technologies -4,07%
Index: OMXS30 -0,02%, Hälsovård +0,02%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev