Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 25 augusti

Nyhetssvepet fredag 25 augusti

Nyhetssvepet måndag 24 juni

Nyhetssvepet fredag 25 augusti

25 augusti, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Rapport: immunonokologi-området väntas växa med 142 procent på fem år
» Internationella canceravtal ger Isofol viktigt kvitto inför fas III
» 
Enorama Pharma ångar på mot positivt cash flow 
» Sanionas fetmaläkemedel i avgörande slutfas 
» Rapport: Biotech fortsätter locka kapital trots utmaningar
» Internationell studie visar stora skillnader mellan olika läkemedelsmyndigheter
» Ökat antal biotech-noteringar gav lägre snittavkastning
» Intervju Saniona: ”Vi har pågående diskussioner med ett flertal potentiella partners”
Novartis: Den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA har godkänt Kisqali (ribociklib) som första linjens behandling av HR-positiv/HER2-negativ lokalt avancerad eller metastaserad bröstcancer. Läs mer.
I den fas 1-studie som SpectraCure genomför för behandling av patienter med återfall av prostatacancer har den tredje och slutliga nivån för läkemedelsdosen nu uppnåtts. Inga signifikanta biverkningar har observerats. Läs mer.
Episurf Medical kommer att delta vid 34:e AGA-kongressen inom artroskopi som arrangeras den 7-9 september i München, Tyskland. Läs mer.
Karo Pharma: I en artikel på Dagens Industri 24 augusti uppgavs att styrelseordförande Anders Lönner köpt aktier de föregående dagarna för ett belopp av 22 miljoner SEK. Detta är inte korrekt och mycket vilseledande information, skriver bolaget under morgonen. Efter att Karo Pharma påtalat felaktigheten har DI bett om ursäkt och förklarat det inträffade med att en gammal bildtext som tidigare hade publicerats, legat kvar i systemet. Läs mer.
WntResearch meddelar idag att bolagets verkställande direktör, Henrik Lawaetz, har beslutat att lämna sin position med omedelbar verkan. Styrelseledamoten Ulf Björklund har utsetts till tillförordnad vd, och en rekryteringsprocess kommer inledas för att finna en permanent efterträdare. Läs mer.
QuickCool: Nulägesrapport och förtydligande av datum för publicering av Q2-rapport. Läs mer.
Kallelese till årsstämma i Oasmia Pharmaceutical den 25 september. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
A1M Pharma Bavarian Nordic  QuiaPEG Pharmaceuticals  Boule Diagnostics  Ortoma  QuickCool  Biotech-IgG  Double Bond Pharma  Spago Nanomedical  Orasolv  AcouSort  Brighter  Elos Medtech  InDex Pharmaceuticals  Oncopeptides  Nicoccino  Prolight Diagnostics  Aino Health  Ellen
Nyheter inkomna efter lunch igår:
Yield Life Science: I ett nyhetsbrev som publicerades under gårdagen skriver Yield Life Science om intressebolaget Isofol Medical, som meddelat lovande initiala resultat från ISO-CC-005 studien, vilken indikerar effekt av läkemedelskandidaten Modufolin – ett nytt folatbaserat läkemedel framtaget för att öka effekten och minska biverkningarna vid cancerbehandling med cytostatika – och styrker genomförandet av den planerade registreringsgrundande studien ISO-CC-007. Läs mer.
Surgical Science har ingått ett långsiktigt OEM-avtal med Meerecompany Inc. i Sydkorea. Surgical Science blir leverantör av simuleringsmjukvara till meerecompany’s kirurgirobot Revo-i. Avtalet är initialt värt cirka 4,5 mkr och innefattar konsultintäkter för tillpassning av mjukvaran till Revo-i och inledande licensintäkter. Intäkterna kommer att komma Surgical Science tillhanda under hösten 2017 och i början av 2018. Läs mer.
Under gårdagen skrev Läkare utan gränser: “I veckan beviljades Pfizer patent på vaccin mot lunginflammation i Indien. Detta innebär att andra läkemedelsbolag inte tillåts tillverka billigare versioner av vaccinet och är ett bakslag i kampen för att fattiga världen över ska få bättre tillgång till vaccin”. Läs mer.
Clinical Laserthermia kompletterar informationen i bolagets delårsrapport januari-juni 2017. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Hemcheck Sweden +10,71%, CombiGene +10,46%, SensoDetect +7,96%, SpectraCure +7,69%, Bioservo Technologies +7,35%, ScandiDos +7,03%
Förlorare i lunchhandeln: WntResearch -25,23%, Ellen -10,19%, ISR Holding -8,93%, Cline Scientific -8,61%, A1M Pharma -5,45%, ADDvise -5,29%
Index: OMXS30 +0,74%, Hälsovård +0,18%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev