Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 18 juli

Nyhetssvepet tisdag 18 juli

Nyhetssvepet fredag 17 maj

Nyhetssvepet tisdag 18 juli

18 juli, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock

» Genterapi mot leukemi närmar sig marknadsgodkännande 
» Kaffedrickare tycks leva längre enligt nya studier
» Europeiska biotechbolag har tagit in 19,4 miljarder kronor hittills i år
» Biosimilarmarknadens nya förutsättningar gynnar Genovis
» Intervju: Saniona om utköpet från NeuroSearch
» Zenicors distansdiagnostik siktar på strokeprevention
» NeuroVive presenterar NVP015 och TBI-projekt i USA
» Aptahems forskningschef: »Vi ser fram emot att presentera unika resultat under sommaren«

Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juli v 28 här

Enzymatica har rekryterat Claus Egstrand som Chief Commercial Officer. Claus Egstrands primära ansvar blir att utveckla Enzymaticas internationella verksamhet med fokus på distributörsavtal och på sikt även lansering av nya produkter. Egstrand har erfarenhet från läkemedels- och medicintekniska företag som Merck & Co, Pfizer, Stryker Corporation, Pharmacia och Johnson&Johnson/Merck Pharmaceuticals. Läs mer.
Scandinavian ChemoTech skriver LOI med Meenakshi Mission Hospital & Research Centre (MMHRC). Detta ”Letter of Intent” innebär att MMHRC Hospital kommer att påbörja utvärdering av IQWave och D-EECT-behandling under hösten. Utvärdering kommer ske i samband med den obligatoriska utbildning som ChemoTech kräver för att läkare skall få använda IQWave och sker normalt på 3 till 5 patienter. Läs mer.
Brighter: konvertering till aktier av konvertibler utgivna under finansieringsavtalet. Antalet konvertibler som konverterades den 17 juli 2017 var 20 stycken. Läs mer.
Lunds universitet: Forskare vid Lunds universitet har upptäckt två proteiner som bidrar till att bakterieceller delar sig. På sikt kan upptäckten underlätta utvecklingen av nya antibiotika, något som blir allt mer nödvändigt när resistensen ökar mot befintlig antibiotika. Läs mer.
Infektioner i inopererade hjärtklaffar är vanligare hos patienter som fått en biologisk klaffprotes jämfört med dem som fått en mekanisk. Det visar en studie från Karolinska Institutet som publicerades den 17 juli 2017, i tidskriften Circulation. Läs mer.
Nicoccino har meddelats att den kinesiska patentbyrån nu godkänt bolagets nikotinpatentansökan. Godkännandet publicerades den 27 juni 2017 och kommer att beviljas inom en tre månaders invändningsperiod om inte tredje part inkommer med invändning mot ansökan. Läs mer.
I juni 2017 genomförde Emotra en företrädesemission av aktier, i vilken även allmänheten gavs möjlighet att teckna aktier. Totalt nyemitterades 4 184 399 aktier till teckningskurs 3,30 kr. Bolaget tillförs därmed ca 13,8 MSEK före emissionskostnader. Sista dag för handel med BTA (betald tecknad aktie) är den 20 juli 2017 och stoppdag är den 24 juli 2017. Läs mer.
SenzaGen meddelar idag att bolaget rekryterat Anna Chérouvrier Hansson som Chief Commercial Officer och dr. Henrik Appelgren som Chief Scientific Officer. Därmed förväntas ledningen vara förstärkt inför kommersialiseringen av bolagets GARD-tester, vilka används för utvärdering av kemiska substansers allergiframkallande egenskaper. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
GHP  CellaVision
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp 
Carnegie Investment Bank meddelar att stabiliseringsåtgärder har utförts i Bonesupport aktier på Nasdaq Stockholm i syfte att hålla marknadspriset på aktierna på en nivå högre än den som i annat fall kanske hade varit rådande på marknaden. Läs mer.
Nanexas VD David Westberg talade i en intervju igår om bolagets långsiktiga planer. Westberg menar att Nanexa ligger rätt i en marknadstrend som nu växer sig allt starkare och som inbegriper utveckling av injicerbara långtidsverkande s.k. parenterala depåberedningar av läkemedel. Läs intervjun här.
Vinnare i lunchhandeln: A1M Pharma 8,62%, Phase Holographic 7,36%, Prebona 5,35%, Pledpharma 5,17%, Chordate Medical 5,16%, Annexin Pharmaceuticals 4,88%
Förlorare i lunchhandeln: AcouSort -8,25%, AcuCort -6,47%, Cellavision -4,89%, Ortivus -4,62%, Eurocine Vaccines -4,04%, Redsense Medical -3,16%
Index: OMXS 30 -1,07%, Hälsovård -0,64%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev