Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 7 juli

Nyhetssvepet fredag 7 juli

Nyhetssvepet tisdag 23 april

Nyhetssvepet fredag 7 juli

7 juli, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Intervju: Saniona om utköpet från NeuroSearch
» Zenicors distansdiagnostik siktar på strokeprevention
» NeuroVive presenterar NVP015 och TBI-projekt i USA
» Aptahems forskningschef: »Vi ser fram emot att presentera unika resultat under sommaren«
» Behovet av nya antimikrobiella läkemedel kan sätta DexTech Medical på kartan
» Världens 20 hetaste läkemedelskandidater i sen utvecklingsfas
» Tuffare tider för Life Science-bolagen bland börsens nykomlingar
» Intervju: Saniona om den positiva utvecklingen efter listbytet
» Ny analysrapport värderar NeuroVives projektportfölj till 2,8 miljarder SEK

Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juni v 26 här
Initiator Pharma: Positiva resultat från de första explorativa toxikologi- och farmakokinetikstudierna med läkemedelskandidaten IPED2015, ett nytt behandlingsparadigm för behandling av erektil dysfunction (ED) som bolaget förväntar skall kunna förbättra livskvaliteten för ett ökande antal patienter (och deras partners) som inte erhåller effekt av eller inte kan behandlas med de läkemedel som finns ute på marknaden idag. Läs mer.
Det danska bolaget Zealand sammankallar till en extra bolagsstämma som hålls den 31 juli. Bolaget har också ansökt om att få registreras på Nasdaq Global Select Market i USA. Läs mer.
Zenicor har släppt sitt första nyhetsbrev för året: “VD har ordet – Zenicor utvecklas i en allt snabbare takt. Våra produkter och tjänster röner fortsatt ökat intresse, såväl i Sverige som internationellt. Samtidigt tar forskningen hela tiden nya steg och allt fler personer får hjälp att tidigare upptäcka hjärtflimmer”. Läs mer.
Biotech-IgG: Genomför kostnadsbesparingsprogram i koncernen om ca 4 MSEK årligen. Som en första åtgärd flyttas huvudkontoret till Göteborg från Lund. Läs mer.
Vigmed: Nasdaq Stockholm har godkänt Vigmeds ansökan om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Firth North och har fastställt att sista dag för handel är den 21 juli 2017. Läs mer.
Pfizer: Fler vaccinerar sig mot TBE i Sverige, men svenskarnas kunskap om sjukdomen varierar. Detta enligt en färsk undersökning av TNS Sifo på uppdrag av Pfizer. I undersökningen har man ställt frågor om kännedom om allvarliga symtom, behandling av TBE, riskområden samt när man tror att fästingar är aktiva. Läs mer.
Medicon Village-företag når milstolpar med kliniska prövningar, skriver Life Scienceklustret Medicon Village i ett nyhetsbrev idag. Fokus ligger på bolagen Cantargia, RhoVac och Idogen. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
Oasmia
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp
Sedana Medicals medicintekniska produktfamilj AnaConDa för inhalationssedering av mekaniskt ventilerade patienter på intensivvårdsavdelningar, har lanserats i Sydkorea och den första patienten är nu behandlad med produkten. Sydkorea är det första landet i Asien som börjar att använda Anaconda för sedering av mekaniskt ventilerade patienter på intensivvårdsavdelningar. Läs mer.
Oncology Venture meddelade igår att den danska hälsovårds- och läkemedelsmyndigheten och etikkommittén tillåter inkludering av patienter med metastaserande bröstcancer i fas 2-studien med Liplacis redan efter patienternas andra behandlingsomgång. Läs mer.
Styrelsen i Biotech-IgG har med stöd av bemyndigande från stämman den 22 juni 2017, genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget ca 2,3 MSEK före emissionskostnader. Läs mer.
Ortomas nyemission har registrerats hos Bolagsverket. Sista dag för handel i Ortomas aktie är den 11 juli. Läs mer.
Sobi och Bioverativ meddelade igår att nya resultat avseende deras behandlingar med förlängd halveringstid, Alprolix  och Elocta, som marknadsförs som Eloctate i USA, Japan och Kanada, kommer att presenteras på kongressen för International Society on Thrombosis and Haemostasis som äger rum i Berlin 8-13 juli. Läs mer.
Hanza, noterat på First North Premier, har tecknat ett avtal med Getinge för tillverkning av komponenter och system till medicintekniska produkter. Produktionen sker inledningsvis i Hanzas tillverkningskluster i Estland. Läs mer.
Swedish Incubators & Science Parks välkomnar att Vinnova i det nationella inkubatorprogrammet beslutat att bevilja fler inkubatorer medfinansiering för utveckling av nya, innovativa tillväxtföretag. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: NorInvent +7,76%, ISR Holding +6,15%, Ortoma +5,70%, Cyxone +5,16%, SpectraCure +4,92%, Hemcheck Sweden +4,85%
Förlorare i lunchhandeln: AroCell -6,40%, CombiGene -4,44%, Redwood Pharma -4,29%, Peptonic Medical -4,05%, MedicPen -3,60%, Senzime -3,33%
Index: OMXS30 -0,19%, Hälsovård -0,30%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev