Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 26 juni

Nyhetssvepet måndag 26 juni

Nyhetssvepet tisdag 23 april

Nyhetssvepet måndag 26 juni

26 juni, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Intervju: Saniona om den positiva utvecklingen efter listbytet
» Ny analysrapport värderar NeuroVives projektportfölj till 2,8 miljarder SEK
» Idag inleddes handeln i A1M Pharma på Nasdaq First North
» Xintelas glioblastomprojekt ger hopp när konkurrenter går bet
» Dubbelverkande nanopartiklar kan effektivisera cancerimmunterapier
» VD-intervju: Produktlanseringar skapar nya marknadsmöjligheter för Genovis
» EU:s nya tobaksregler goda nyheter för Enorama Pharma
» BrainCools business case stärks av nya amerikanska riktlinjer
» BioStock analys: Idogen
Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juni v 25 här
VR-bolaget Surgical Science Sweden som noterades på Nasdaq First North så sent som 19 juni går fortsatt starkt. Aktien har på måndagens förmiddag rusat nära 30 procent och handlas för närvarande runt 75 kronor, vilket ger ett bolagsvärde om cirka 367 MSEK. Teckningskursen vid notering var 35 kronor.
Redsense Medicals styrelse har idag beslutat att inleda processen för att genomföra ett listbyte till Nasdaq First North under det andra halvåret 2017. Det planerade listbytet ska underlätta för internationella och institutionella investerare att bli aktieägare i bolaget samt främja bolagets internationella marknadsetablering. Läs mer.
Ellen AB:s företrädesemission som avslutades 19 juni tecknades till drygt 142 procent och bolaget tillförs därmed cirka 16,5 MSEK före emissionskostnader. Läs mer.
Cantargia: prekliniska studier av IL1RAP och CAN04 på solida tumörer presenterat på EACR-AACR-SIC:s gemensamma möte i Florens. De prekliniska studierna visar att IL1RAP uttrycks på cellinjer från trippelnegativ bröstcancer och icke-småcellig lungcancer samt att CAN04 kan blockera och avdöda samma cellinjer. Läs mer.
Stockholms Universitet: tetanustoxin, så heter giftet som orsakar stelkramp. I Sverige är nästan alla vaccinerade mot sjukdomen, men i världen dör omkring 60 000 människor i stelkramp varje år. Nu har en forskargrupp vid Institutionen för biokemi och biofysik på Stockholms universitet gjort framsteg som innebär att man för första gången kan se hur hela giftet är uppbyggt. Läs mer.
Ytterligare en patient i SpectraCures fas I-studie har behandlats för återfall av prostatacancer vid Princess Margaret Cancer Centre i Toronto, Kanada. Läs mer.
Generikabolaget EQL Pharmas finanschef Jennie Sterning har den 21 juni köpt 6 000 aktier i bolaget till kursen 8,80 kronor per aktie. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
Blekinge Tekniska Högskola, BTH, leder forskning i ett EU-projekt med fokus på att ge människor med begynnande minnesproblem bättre kontroll över sin tillvaro. Resultatet blir hälsoteknik som kan stödja och hjälpa dem i det dagliga livet. Läs mer.
AstraZeneca har fått en positiv rekommendation avseende marknadsgodkännande från europeiska läkemedelsverket EMA avseende Faslodex (fulvestrant) för behandling av hormon receptor-positiv (HR+), lokalt framskriden eller metastaserad bröstcancer. Rekommendationen baseras på fas III-data från FALCON-studien, där resultaten visar en 20 procent lägre risk för dödsfall eller förvärrad sjukdom jämfört med vid behandling med anastrozole. Läs mer.
Nyheter inkomna efter torsdagens manusstopp
Första handelsdag på AktieTorget för iApotek:s aktie är den 28 juni 2017. Kortnamnet för aktien är IAPO. Läs mer.
Novo Nordisk rapporterar att man uppnått upp till 13,8% viktminskning hos personer med fetma som behandlats med semaglutide. Det visar resultaten från en fas II-studie som inkluderade 957 deltagare, där patienter som startade studien med en medianvikt om 111 kg som mest gick ned 17,8 kg efter 52 veckors behandling med läkemedlet. Läs mer.
Uppsala BIO får fortsatt Vinnova-stöd efter internationell utvärdering. Uppsala BIO kommer bland annat att delta i uppbyggnaden av Bioprocess Innovation Center, den nya infrastrukturen för stöd till produktion av biologiska läkemedel som byggs på GE Healthcares område i Uppsala. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Surgical Science 27,66%, Cyxone 19,63%, Vicore Pharma Holding 16,11%, Nanexa 9,52%, Pledpharma 9,45%, SynAct Pharma 7,69%
Förlorare i lunchhandeln: Real Heart -9,64%, Aptahem -8,41%, CELLINK B -7,22%, Ellen -7,14%, Scandinavian ChemoTech B -6,15%, Arocell -6,09%
Index: OMXS 30 0,32%, Hälsovård 0,03%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev