Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 12 juni

Nyhetssvepet måndag 12 juni

Nyhetssvepet torsdag 13 juni

Nyhetssvepet måndag 12 juni

12 juni, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock
» VD-intervju: Produktlanseringar skapar nya marknadsmöjligheter för Genovis
» EU:s nya tobaksregler goda nyheter för Enorama Pharma
» BrainCools business case stärks av nya amerikanska riktlinjer
» BioStock analys: Idogen 
» A1M Pharma: prekliniska framsteg i utvecklingen av ROSGard
» Redwood Pharma – fallande aktiekurs, lovande framtid
» Mångmiljonregn över Malmö högskolas forskningscenter
» VD-intervju: A1M Pharma stärker patentportföljen
» Stockholm en av toppkandidaterna för EMA:s huvudkontor enligt ny rapport
» Videointervju: NeuroVives vd Erik Kinnman från Bio-Europe
» Rapport: Precisionsmedicin ett paradigmskifte med utmaningar
Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juni v 23 här
Double Bond Pharmaceutical genomför nu en rad av kompletterande prekliniska undersökningar av företagets läkemedelskandidat mot hjärncancer – Temodex. En av studierna undersöker säkerheten av Temodex i hjärna hos råtta för att tydliggöra den förbättrade säkerhetsprofil som har setts i tidigare studier. Studien inleds med en förstudie för att bestämma hur huvudstudien utförs exakt. Läs mer.
Alligator Bioscience inleder preklinisk utveckling med den immunonkologiska 4-1BB antikroppen ATOR-1017 med potential att bli “best-in-class”. ATOR-1017 utvecklas för behandling av metastaserande cancer i kombination med andra immunterapier. Antikroppens egenskaper kan göra att immunaktiveringen riktas till tumörområdet vilket kan förbättra risk-nyttaprofilen. Läs mer.
Senzime har erhållit ISO 13485-certifiering, vilket är en viktig milstolpe i CE-märkningsprocessen för företagets första monitoreringsprodukter. Läs mer.
VibroSense Dynamics: En studie som genomförts vid Lunds Universitet visade att 19 procent av de undersökta barnen och ungdomarna med typ 1-diabetes visade tecken på nedsatt känsel i fötterna. I studien som genomförts i Skåne har instrumentet VibroSense Meter använts i syfte att mäta känseln för vibrationer i huden på fingrar och fötter hos barn och ungdomar med typ 1-diabetes. Läs mer.
AstraZeneca presenterade ny data som bygger på en ny typ av säkerhetsprofil för Farxiga (dapagliflozin) i typ 2-diabetes. Läs mer.

AstraZeneca: Resultat från den nordiska delen av observationsstudien CVD-REAL, baserad på registerdata från bland annat Sverige under åren 2012-2015, presenterades vid den amerikanska diabeteskongressen, ADA, den 11 juni. Resultaten visar att behandling av typ 2-diabetes med SGLT2-hämmare i klinisk verklighet är associerad med en signifikant minskad risk för kardiovaskulära insjuknanden, särskilt med dödlig utgång, jämfört med andra glukossänkande läkemedel, även hos patienter utan känd hjärt-kärlsjukdom. Läs mer.

Blodcancerförbundet bjuder in till utbildningsseminarium för journalister som handlar om blodcancersjukdomar och nya undersökningar. Läs mer.
InDex Pharmaceuticals meddelade idag att de kommer att representera på Småbolagsdagen i Stockholm. Läs mer.
Oasmias styrelse har beslutat, baserat på bemyndigande från årsstämman samt den extra bolagsstämma att genomföra en nyemission om cirka 163,9 MSEK med företrädesrätt för Oasmias aktieägare. Läs mer.
Oasmia Pharmaceutical offentliggör att bolaget har kommit överens med konvertibelinnehavarna i Oasmias konvertibelprogram om att ersätta konvertibellånen med nya skuldförbindelser. Läs mer.
Immunicum erhåller godkännande av det internationella generiska namnet (INN) ilixadencel för INTUVAX. Läs mer.
PledPharma meddelar idag att den första patienten har inkluderats i den kliniska studien med Aladote som är en läkemedelskandidat avsedd att minska leverskador i samband med paracetamolförgiftning. Läs mer.
NextCell Pharma offentliggör tilläggsprospekt. Läs mer.
Första Entreprenörsfonden 2010 delar ut 88 000 aktier i Sprint Bioscience till fondens ägare. Läs mer.
MedClair har idag presenterat en ny statusuppdatering gällande deras nya mobila lustgasdestruktorenhet (MDU). Läs mer.

Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter

Toleranzia
Nyheter inkomna efter fredagens manusstopp
Dignitana, meddelade i fredags att DigniCap-systemet kommer att erbjudas vid Piedmont Cancer Institute i Georgia, USA. Positiva resultat från den kliniska prövningen för FDA-godkännande, publicerad i februari av The Journal of the American Medical Association (JAMA), visar att sju av tio patienter med tidig bröstcancer behöll minst 50% av håret genom att använda DigniCap-systemet. Läs mer.
Redwood Pharma presenterar nyheter om bolagets framsteg på Investerarafton 13 juni 2017. Läs mer.
Vigmed meddelade i fredags att Donya Gholamifar, CFO för Vigmed, har beslutat sig för att lämna företaget för att ta ett jobb utanför Medtech området. Läs mer.
Kommunikéer från årsstämmor i RLS Global samt Toleranzia.
Vinnare i morgonhandeln: Doxa +10,68%, Phase Holographic +9,62%, Nanexa +5%, Cereno Scientific +4,92%, BrainCool +4,81%, Aptahem +4,62%
Förlorare i morgonhandeln: Oasmia -10,89%, PharmaLundensis -10,87%, ISR Holding -9,33%, Irlab Therapeutics -5,52%, MedicPen -4,80%, RLS Global -4,19%
Aktieindex: OMXS30 -0,69% Hälsovård -0,75%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev