Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 30 juni

Nyhetssvepet fredag 30 juni

Nyhetssvepet onsdag 17 april

Nyhetssvepet fredag 30 juni

30 juni, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Aptahems forskningschef: »Vi ser fram emot att presentera unika resultat under sommaren«
» Behovet av nya antimikrobiella läkemedel kan sätta DexTech Medical på kartan
» Världens 20 hetaste läkemedelskandidater i sen utvecklingsfas
» Tuffare tider för Life Science-bolagen bland börsens nykomlingar
» Intervju: Saniona om den positiva utvecklingen efter listbytet
» Ny analysrapport värderar NeuroVives projektportfölj till 2,8 miljarder SEK
» Idag inleddes handeln i A1M Pharma på Nasdaq First North
» Xintelas glioblastomprojekt ger hopp när konkurrenter går bet
» Dubbelverkande nanopartiklar kan effektivisera cancerimmunterapier

Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juni v 25 här
Redsense Medical har tecknat ett avtal om försäljning av bolagets larmsystem för att upptäcka och minimera blodläckage med distributören Theramed i Schweiz. En första order med bolagets mest avancerade larmenheter, för direktkoppling till dialysmaskiner, har redan skickats till distributören. Läs mer.
Idag är sista dagen för att delta i Liv Diagnostics finansieringsrunda via crowdfundingplattformen Sciety. Liv Diagnostics utvecklar teknik för att mäta risken för att cancerceller ska sprida sig och bilda nya tumörer i andra organ. Metastasering orsakar ungefär 90 procent av alla dödfall i cancer. ”Vi har kunnat visa att vår prototyp tydligt kan skilja mellan spridningsbenägna och icke spridningsbenägna tumörceller”, säger Michael Andäng som är forskare vid Karolinska Institutet samt styrelseledamot i och vetenskaplig rådgivare till bolaget. Läs mer.
IRLAB Therapeutics förstärker administrationen samt ökar kompetens och kapacitet i forskningen. Bolagets COO Viktor Siewertz får utökat ansvar och tillträder tjänsten som CFO, samtidigt som bolaget nyrekryterat två personer som ska jobba med forskningsplattformen ISP och bolagets framtida läkemedelskandidater. Läs mer.
Immunovia tilldelas i samarbete med Oregon Health and Science University ett av forskningsanslagen från Pancreatic Cancer Action Network. Pancreatic Cancer Action Network är den största patientorganisationen i USA som i samarbete med donatorer, tilldelade professor Brett Sheppard och professor Rosalie Sears från Oregon Health and Science University ett av sina forskningsanslag för 2017. Sammanlagt värde uppgår till 250 000 USD. Läs mer.
Antalet aktier och röster i Moberg Pharma har under juni 2017 ökat med 28 920. Per den 30 juni 2017 finns därmed sammanlagt 17 440 762 aktier och röster i bolaget. Läs mer.
Till följd av utnyttjande av teckningsoptioner har antalet aktier och röster i Xvivo Perfusion under juni 2017 ökat med 215 000 aktier och röster. Per den 30 juni 2017 finns därmed sammanlagt 26 190 496 aktier och röster i bolaget. Läs mer.
Jefferson Health, en amerikansk vårdorganisation vars flaggskeppssjukhus är Thomas Jefferson University Hospital, har valt svenskgrundade Qlik, ledande inom visuell analys, för att förbättra och vidareutveckla vården i USA. Läs mer.
Medicover: antalet röster har ändrats genom omvandlingar av totalt 55 555 A-aktier till B-aktier genomförda i juni efter begäran från aktieägare i enlighet med omvandlingsförbehållet i Medicovers bolagsordning. Läs mer.
Sobi meddelar idag att Xiapex nu finns tillgängligt för människor som lever med den funktionsnedsättande sjukdomen Dupuytrens kontraktur via den offentliga sjukvården, National Health Service (NHS) i England. Läs mer.
Bactiguard har mottagit en tredje stororder från Kina omfattande 100 000 infektionshämmande urinkatetrar, som levereras i juni och genererar intäkter på ca 3 miljoner kronor. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
BrainCool  Capio
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp
Redwood Pharma har tecknat avtal med Carbogen Amcis, som är en av de ledande leverantörerna av tjänster inom läkemedelsutveckling. Carbogen Amcis ska bistå Redwood Pharma med produktion av läkemedelskandidaten RP101 för de kommande kliniska studierna. Läs mer.
Stille North America flyttar produktionen från Kalifornien till Torshälla. Flytten innebär att Stilles produktion och kontor i Kalifonen läggs ner och flyttas till Torshälla. Flytten beräknas vara klar under första kvartalet 2018. Läs mer.
Alzinova har nu påbörjat projektet ”Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer’s disease”, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts. Bolagets coach, Dr. Carol Routledge, har mer än 30 års erfarenhet från läkemedels- och biotechbolag baserade i Storbritannien och USA. Läs mer.
Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectras årsredovisning för verksamhetsåret 2016
Chordate Medical har tecknat ett exklusivt distributörsavtal med Intramedic avseende den danska marknaden. Chordate har sedan ett drygt år samarbetat med Intramedic för att utvärdera Chordates system. Avtalet löper på två år. Läs mer.
Immune Pharmaceuticals meddelade under gårdagen att deras dotterbolag, Cytovia, har kommit överens om villkoren i ett licens- och kommersialiseringsavtal med Pint Pharma gällande läkemedlet Ceplene. Pint Pharma har sedan tidigare gedigen erfarenhet av den latinamerikanska läkemedelsindustrin. Läs mer.
A1M Pharmas ledande forsknings- och utvecklingsarbete inom havandeskapsförgiftning, en sjukdom som drabbar tio miljoner gravida kvinnor varje år, kommer att uppmärksammas i ett avsnitt av TV-programmet Innovations with Ed Begley Jr. som sänds på Fox Business i USA. Avsnittet där A1M Pharma medverkar är planerat att sändas under det tredje kvartalet 2017. Läs mer.
Cyxone publicerade under gårdagen en pressrelease gällande värderingsarbetet med T20K och RabeximodLäs mer.
Aino Health dotterbolag i Finland medgrundar tillsammans med flera stora aktörer inom sjöfartsbranschen, företagshälsovårdsbolaget Maresan Oy. Syftet med bolaget är att arbeta förebyggande med hälsa och välbefinnande, för yrkesgruppen sjömän. Under det första kvartalet 2018 kommer minst 3000 anställda omfattas av Maresan Oy:s digitala tjänster inom modern digitaliserad företagshälsovård. Läs mer.
Pfizer kommer att finnas på plats under politikerveckan i Almedalen. Läs mer.
Biotech-IgG ska genomgå en ny noteringsprocess. Skälet till observationsnoteringen var att en huvudägare föreslagit att på extra bolagsstämma entlediga samtliga styrelseledamöter och tillsätta fyra nya styrelseledamöter samt att välja en ny revisor. Läs mer.
Sensori har tecknat ett avtal att bli ”Companion of the World Veterans Federation” som innefattar utbildning och information om tinnitus samt försäljning av tinnitusplåstret Antinitus till medlemmarna i WVF (World Veterans Federation). Läs mer.
Brighter kommer att delta i Telias event ” Uppkopplade människor behöver inte bli patienter ” i Almedalen den 4 juli. Läs mer.
Elektas vd Richard Hausmann har köpt 9.500 aktier i medicinteknikbolaget för cirka 0,8 miljoner kronor, vilket framgår av Finansinspektionens insynslista.
Vinnare i lunchhandeln: Redsense Medical 10,57%, Gabather 8,81%, Aptahem 6,93%, Ellen 6,9%, Biotage 5,43%, Vibrosense Dynamics 4,55%
Förlorare i lunchhandeln: LifeAir -9,68%, Nanexa -9,04%, Prebona -7,39%, AcuCort -6,96%, Zenicor Medical Systems -6,85%, Cyxone -6,59%
Index: OMXS 30 0,2%, Hälsovård 0,33%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev