Home Nyheter BioStock Live 18 maj med Aptahem, BrainCool & ISR

BioStock Live 18 maj med Aptahem, BrainCool & ISR

BioStock Live 18 maj med Aptahem, BrainCool & ISR

10 maj, 2017

BioStock har härmed nöjet att bjuda in till BioStock Live hos Nyhetsbyrån Direkt i Stockholm torsdag 18 maj. Tre aktuella life science-bolag presenterar under en förmiddag sin verksamhet, sina framtidsplaner och intressanta affärsmöjligheter för dig som investerare. Dessutom kommer BioStocks chefsanalytiker Tobias Thornblad att berätta om de senaste affärstrenderna inom bioteknik och läkemedelsutveckling. Självklart bjuder vi även på gott kaffe och en lättare lunch i anslutning till presentationerna.
Skicka in din anmälan (se formulär nedan) idag – antalet platser är begränsat!

TID & PLATS FÖR EVENTET

Torsdag 18 maj kl 9:30-12:30
Nyhetsbyrån Direkt, Stockholm
Jakobsbergsgatan 13 (ingång genom Mood-gallerian)
Bjud gärna med en vän! Antalet platser är dock begränsat och principen först till kvarn gäller.

MEDVERKANDE BOLAG

Aptahem siktar med sin primära läkemedelskandidat Apta-1 på att utveckla en helt ny typ av behandling med både koaguleringshämmande och antiinflammatoriska effekter mot allvarliga och akuta kardiovaskulära och inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har nyligen uppdaterat sin kliniska utvecklingsstrategi i syfte att optimera Apta-1:s terapeutiska potential, och utvärderar nu ett antal intressanta nya indikationer som ett resultat av läkemedelskandidatens tydliga anti-inflammatoriska effekter. Bolaget kommer att presenteras av vd Mikael Lindstam
 
BrainCool är Sveriges ledande bolag inom hypotermi och utvecklar system för akut och kontinuerlig behandling med medicinsk kylning med inriktning på stora patientgrupper. Innovativa produkter som The BrainCool System och Rhinochill utvärderas för närvarande i ett flertal studier inom stroke, hjärtstillestånd och hjärnskakning samt inom onkologi och migrän. Bolaget har nyligen fått marknadsgodkännande av läkemedelsmyndigheterna i Australien och USA för The BrainCool System (i USA: The IQool System) och genomför under maj månad en företrädesemission om ca 58 MSEK. Bolaget presenteras av vd Martin Waleij
 

ISR Immune System Regulation är ett immunterapibolag som utvecklar ett läkemedelskoncept för behandling av primär HIV-infektion och andra virusinfektioner genom direkt reglering av immunsystemet. Bolagets primära läkemedelskandidat ISR-48 har redan genomgått en mindre klinisk prövning på HIV-smittade patienter med mycket positiva resultat och man planerar nu att genomföra ytterligare en större klinisk studie med start under 2017. Bolaget presenteras av vd Mikael Brönnegård
 
Tobias Thornblad, vd Monocl Strategy Services och BioStocks analysansvarige, presenterar rådande affärstrender inom läkemedelsutveckling med fokus på s.k. Orphan Drugs och sällsynta sjukdomar.
[wufoo username=”biostock” formhash=”m1yx32um1sbyteo” autoresize=”true” height=”605″ header=”show” ssl=”true”]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev