Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 2 mars

Nyhetssvepet torsdag 2 mars

Nyhetssvepet torsdag 20 juni

Nyhetssvepet torsdag 2 mars

2 mars, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
Investerarbrevet om A1M Pharma: I sin analys daterad fredag 24 februari 2017 kartlägger Aktiespararna företrädesemissionen och konstaterar att ”utspädningen blir kraftig”, men drar också samtidigt slutsatsen att ”prekliniska framsteg talar för att teckna”. Läs mer.
Phase Holographic Imaging (PHI): Forskningsresultaten från tre forskargrupper vid Northeastern University och Lunds universitet kommer att presenteras vid American Association for Cancer Research årsmöte i april. Med HoloMonitor-teknik från PHI har forskarna kunnat följa och mäta viktiga dynamiska förlopp hos cancerceller på ett sätt som inte är möjligt med konventionella mätmetoder, vilket har lett de nya forskningsresultaten. Läs mer här.
Idag 2 mars inleds teckningstiden i VibroSense Dynamics AB:s företrädesemission av units, bestående av aktier samt vidhängande vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO 1. Teckningstiden löper till och med den 16 mars 2017. Läs mer.
Sobi erhåller godkännande från Europeiska läkemedelsmyndigheten för att utöka tillverkningskapaciteten av läkemedelssubstansen för Elocta. Läs mer.
Sobi: Långtidsdata om säkerhet och effekt av behandling med Alprolix vid hemofili B publicerad i Thrombosis and Haemostasis. Läs mer.
Nasdaq Stockholms bolagsövervakning har beslutat att genomföra en kompletterande genomgång av ISR Holding med hänvisning till tidigare informationsgivning och pressreleaser. Upptagande till handel på Nasdaq First North är även villkorat av en komplettering av ISR Holding ABs bolagsbeskrivning. Nasdaq Stockholm AB kommer i sinom tid att offentliggöra en separat börsnotis med ett nytt datum för första handelsdagen. Läs mer.
Immunicum rekryterar Sijme Zeilemaker som Senior Director Business Development. Läs mer.
Nordic Growth Market (NGM-börsen) har beslutat att lista Chordate Medical Holding ABNordic MTF. Första handelsdag är den 8 mars 2017. Chordate är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom nervstimulering. Läs mer.
Forskare vid Karolinska Institutet, KTH, Lunds universitet och Washington University in St. Louis, USA har funnit att hjärtat fylls med hjälp av hydrauliska krafter, samma krafter som verkar i en grävskopa. Fynden, som presenteras i tidskriften Scientific Reports, öppnar enligt ett pressmeddelande för helt nya sätt att behandla hjärtsvikt. Läs mer.
Allergan kommer i år att spendera cirka 42 miljoner euro på att bredda sin produktion i Irland, enligt The Irish Times. Investeringen kommer att vikas till bolagets anläggningar vid Clonshaugh och Westport som tillverkar en rad märkesläkemedel för export. Läs mer.
Eli Lilly har slutfört det förvärve sin tillkännagavs i januari av migränsspecialisten CoLucid för 960 miljoner dollar, och affären förväntas förstärka Eli Lillys portfölj inom smärtlindring för migrän. CoLucid har avslutat den första av två fas 3-studier för sitt preparat som ska användas vid behandling av akut migrän. Ett godkännande i USA kan komma att ske under 2018. Läs mer.
Redwood Pharmas licensgivare, Broda Technologies, har fått ett ytterligare patent godkänt i USA för IntelliGel-plattformen. Det nya patentet gäller som längst till 21 mars 2031 och innebär en förstärkning av skyddet kring IntelliGel på den amerikanska marknaden för receptbelagda läkemedel som appliceras på ögat. Läs mer.
Grail har stängt en serie B finansieringsrunda på hela 900 miljoner dollar i en initial investering för att utveckla blodprover för tidiga cancerupptäckter. Läs mer.
De senaste artiklarna från BioStock
Immunterapi är en behandling som visat sig vara effektiv mot flera svåra sjukdomar. Men för att behandla sjukdomar i hjärnan måste antikropparna först ta sig förbi den hindrande blod-hjärnbarriären. I en vetenskaplig studie beskriver en forskargrupp vid Uppsala universitet hur de utvecklat en ny design av antikroppar som ökar upptaget av antikroppar i hjärnan nästan 100 gånger. Resultaten av studien har publicerats i tidskriften Theranostics.
 
Nyligen kunde Cline Scientific meddela en ny milstolpe i bolagets historia då det blev klart att man erhållit patentgodkännande i USA för bolagets Nanogradientytor som används till forskning och celltillverkning. I och med detta patent, som gäller till och med år 2037, har Cline nu skyddat sin teknik i Sverige, Kina och USA. Bolagets vd Patrik Sundh kommenterar nedan patentgodkännandet och vilken betydelse det har för bolaget. Läs mer.


 
AnalysuppdateringSaniona: Kvartalsanalys. Efter ett händelserikt år och sista kvartal under 2016 har danska Saniona inlett även 2017 mycket positivt. I denna analysuppdatering sammanfattar vi det gångna kvartalets mest tongivande händelser, samt fokuserar lite extra på utfallet av Sanionas avslutade kliniska studie med Tesomet. Läs mer.


 
 
A1M PharmaA1M Pharma: ”Vi har aldrig stått starkare ur ett utvecklingsperspektiv”. Bolaget redovisade som förväntat inga intäkter i fjärde kvartalet 2016, men bokslutskommunikén som släpptes på onsdagen andas ändå stor tillförsikt inför det kommande året. Ur ett utvecklingsperspektiv står A1M starkare än någonsin, enligt bolagets vd Tomas Eriksson. I rapportens vd-kommentar framhålls att man redan sett ett stort intresse för de njurskyddande egenskaper som läkemedelskandidaten ROSGard visar inom bolagets två fokusområden akut njurskada och havandeskapsförgiftning. Läs mer.

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev Januari, v 8 här
.

Vinnare i morgonhandeln
: Oasmia +26%, Redwood Pharma +22,70%, SyntheticMR +7,40%, Nanexa +7,18%, Diamyd +6,56% Vicore Pharma +6,12%
Förlorare i morgonhandeln: Xintela -9,68%, Episurf Medical -4,81%, Active Biotech -4,76%, Nexstim -4,69%, ProstaLund -4,35%, Vigmed -4,17%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev