Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 28 mars

Nyhetssvepet tisdag 28 mars

Nyhetssvepet torsdag 25 april

Nyhetssvepet tisdag 28 mars

28 mars, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
BrainCools abstract för Oral Mucositis med första data på cancerpatienter, har accepterats för MASCC 23- 25 juni 2017 i Washington DC, USA. Läs mer.
Investerarbrevet om Isofol Medical: “Nytt läkemedel mot vanlig typ av svårartad cancer”. Läs mer. Isofol Medical uppmärksammar idag även en artikel publicerad i Göteborgsposten med rubriken “Ny cancermedicin ska noteras på börsen”. Läs mer.
Noteringsemissionen i Annexin Pharmaceuticals tecknades till cirka 92 %, inkluderande garantikonsortiet som delvis tas i anspråk, och medför att bolaget tillförs cirka 50 MSEK före avdrag av emissionskostnader om cirka 10 MSEK. Första dag för handel på Nasdaq First North är planerad till den 19 april 2017. ”Jag vill hälsa alla aktieägare, gamla såsom nya varmt välkomna till Annexin Pharmaceuticals, och det gläder mig att emissionen nu är avslutad., vilket göra att vi kan fortsätta vår utveckling av läkemedelskandidaten ANXV med säkerhetsstudier och fas 1 som närmsta milstolpar”, säger vd Annette Colin Lövgren. Läs mer.
Karessa meddelar att planen för de två projekten K-01 och K-03 ligger fast, innebärandes att projekten ska genomgå en Proof of Concept studie för att erhålla initiala kliniska data innan en registreringsgrundande klinisk studie påbörjas. Läs mer.
ADDvise Groups dotterbolag LabRum AB har tecknat ett avtal med Consto AS för leverans av laboratorieinredning till PET Senter i Tromsø. PET, eller PositronEmissionsTomografi, är en teknik som används för att skapa bilder där sjukdomstillstånd som påverkar ämnesomsättningen lokalt i kroppen kan studeras. Läs mer.
Medfield Diagnostics: intervju med grundare och styrelseordförande Mikael Persson. Läs mer.
Kancera kommenterar genombrott för läkemedelsutveckling mot Fractalkine-systemet som styr immunceller och cancerceller. Resultaten är enligt bolaget i linje med de positiva effekter av Fractalkine-blockering som Kancera har kunnat påvisa med den egna substansen, KAND567. Läs mer.
Respiratorius meddelar idag att det amerikanska patentverket har utfärdat ett Notice of Allowance för en avdelad patentansökan gällande RESP3000-serien, som är utvecklad för att användas för kardiovaskulär diagnostik med PET-kamera. Det beviljade patentet innehåller krav för ett utökat produktskydd och är i kraft till december 2031. Läs mer.
Stockholm Science City Newsletter för mars månad har nu publicerats. Läs bland annat om hur Microsoft avser att bidra till den digitaliserade sjukvården, och om Sveriges ambitioner att bli bäst i världen inom eHealth år 2025. Nyhetsbrevet kan läsas här.
Läkare Utan Gränser tar strid mot företaget Gileads patent på läkemedel mot hepatit C i Europa. Företagets höga prisnivåer hindrar behövande från att få tillgång till det livsviktiga läkemedlet, menar man. Länder där Gilead har monopol på sofosbuvir kan inte importera eller producera generiska läkemedel, vilket gör att livsviktig behandling uteblir för människor trots akuta behov. I Europa kostar en tolv veckors behandling med sofosbuvir 55 000 euro, samtidigt som studier visat att tillverkningskostnaden är mindre än en euro per tablett, skriver organisationen. Läs mer.
Valeants tidigare vd Michael Pearson stämmer sin tidigare arbetsgivare då han inte erhöll drygt 3 miljoner aktier i bolaget i samband med sin avgång för ett halvår sedan, skriver The Wall Street Journal. Marknadsvärdet uppgår till cirka 33 miljoner dollar. Läs mer.
AstraZeneca och dotterbolaget MedImmune presenterar 60 abstracts och håller sju föredrag baserat på bolagens onkologiportfölj av läkemedelskandidater i tidig utveckling. Presentationerna kommer göras vid American Association for Cancer Research (AACR) årliga möte i Washington DC, USA, 1-5 april. Läs mer.
Animerad film ska öka patienters trygghet inför operationer. För ett år sedan var Lindesbergs Lasarett först ut med att använda MedFilms filmplattor för att erbjuda modern patientinformation på kliniken. Nu används drygt 100 filmplattor på både mindre och större kliniker över hela landet. Bland kunderna märks Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Capio St: Görans Sjukhus och Hässleholms Sjukhus. Läs mer.
PledPharmas årsredovisning för 2016 är nu publicerad. Läs mer.
LIDDS patentskyddar läkemedelsberedningar med stora biomolekyler i NanoZolid för immunterapi. Läs mer. Bolaget meddelar idag även att man har inlett forskning för att integrera antikroppsbaserade immunterapier med NanoZolid-teknologin. Resultaten är enligt bolaget så lovande att ett formellt samarbete nu etableras med avdelningen för Immunologi, Genetik och Patologi (IGP) på Uppsala Universitet. Läs mer.
Amgen som 2014 skar ned i personalstyrkan med 20 procent och året därpå sparkade 300 av de 750 anställda som tillkom med förvärvet av Onyx, meddelar nu att man gör ytterligare omstruktureringar. Totalt får 350 anställda gå från huvudkontoret, motsvarandes 10 procent av personalstyrkan. Bolaget har dock lovat att skapa 1600 nya jobb inom koncernen i år. Läs mer.
Årsstämmor
ADDvise
Biotage
Cellavision
De senaste artiklarna från BioStock

Medfield DiagnosticsFör varje minut som en strokedrabbad väntar på rätt behandling riskerar två miljoner nervceller att dö. Behovet av att snabbt få diagnos, komma till sjukhus och få behandling är därmed helt avgörande för en patients fortsatta liv. Med bolaget Medfield Diagnostics instrument Strokefinder kan livsavgörande beslut fattas redan i ambulansen. Nu öppnar bolaget upp för en företrädesemission för att få in 23 miljoner kronor som ska finansiera fortsatt teknikutveckling för nästa generations diagnostiksystem. Läs mer.
 
Flytande vävnadsprover eller biopsier kan dramatiskt komma att förändra onkologiforskningen och är inte längre en avlägsen framtidsvision. Tekniken förutspås kunna få stor betydelse inom forskning om tumörsjukdomar, onkologi och spänner över flera olika användningsområden och applikationer. Det menar företaget Novella Clinical i en ny rapport. Läs mer.
 
 
Analys A1M PharmaAnalys: A1M Pharma i Lund utvecklar nya läkemedel baserade på det kroppsegna proteinet alfa-1 mikroglobulin, vars skyddande egenskaper har potential att förhindra akuta njurskador. För att möjliggöra en snabbare väg mot kommersialisering och partnerskap med en större aktör har bolaget valt en ny marknadsstrategi, specifikt med inriktning på njurskydd vid strålningsbehandling av livshotande cancertumörer. Imorgon fredag inleds bolagets nyemission om 123 MSEK som ska finansiera avslutande prekliniska studier och start av kliniska studier i människa. Läs mer.
 
I fredags börsnoterades ISR, ett immunterapibolag med rötter i Karolinska Institutet som utvecklar ett läkemedelskoncept för behandling av primär HIV-infektion och andra virusinfektioner genom direkt reglering av immunsystemet. Sedan 90-talet behandlas HIV med bromsmediciner – dessa riskerar dock att leda till såväl lindrigare som svårare biverkningar samt läkemedelsresistens. BioStock kontaktade ISR:s vd Mikael Brönnegård för att höra mer om bolagets verksamhet och hur hans förväntningar ser ut för bolagets chanser att lyckas ta fram ett biverkningsfritt, effektivt läkemedel mot HIV. Läs mer.
Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för mars v 12 här. Missa inte att anmäla dig till investerarträff med A1M Pharma & BrainCool på BioStock Live. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Doxa +7,60%, Cline Scientific +6,92%, Senzime +6,78%, ExpreS2ion Biotech +6,73%, Nexstim +6,67%, Respiratorius +6,58%
Förlorare i lunchhandeln: LifeAir -13,04%, A1M Pharma -7,14%, Vicore Pharma -6,39%, Enorama Pharma -6,15%, Glycorex Transplantation -5,62%, Redwood Pharma -5,07%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev