Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 6 mars

Nyhetssvepet måndag 6 mars

Nyhetssvepet tisdag 21 maj

Nyhetssvepet måndag 6 mars

6 mars, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
BrainCool tecknar “Clincal Trial Agreement” (CTA) och erhåller etiskt godkännande för en holländsk multicenterstudie på migränpatienter. Läs mer.
SenzaGen meddelar idag att bolaget inleder pilotförsäljning av GARDpotency – den första djurfria analysmetoden som kan ge värdefull information om den allergiframkallande styrkan för en kemisk substans. Läs mer.
Idag inleds teckningstiden i AcuCorts spridningsemission som vid fullteckning tillför bolaget drygt 15 MSEK, före emissionskostnader. AcuCort har erhållit ej säkerställda teckningsförbindelser avseende teckning av aktier för 6,4 MSEK, motsvarande 42 procent av emissionsbeloppet. Läs mer.
Styrelseledamot i Kontigo Care säljer aktier – kvarstår som största enskilda ägare. Läs mer. 
Kallelse till årsstämma i Insplorion onsdagen den 5 april. Läs mer.
Medtechföretaget MYoroface tar in 3,6 miljoner kronor. MYoroface är ett medicintekniskt och forskningsdrivet företag med säte i Hudiksvall som har utvecklat produkten IQoro, som med bevisad effekt behandlar ät- och sväljsvårigheter. Läs mer.
Den 27 februari 2017 offentliggjorde Greiner Bio-One GmbH ett rekommenderat offentligt erbjudande till aktieägarna i Vigmed Holding att överlåta samtliga aktier i Vigmed till GBO för 1,00 kronor kontant per aktie. Erbjudandehandlingen har idag offentliggjorts. Acceptperioden för erbjudandet inleds den 6 mars 2017 och avslutas den 27 mars 2017. Läs mer.
Idag inleddes teckningsperioden i Annexin Pharmaceuticals inför notering på Nasdaq First North.
Årets Läkemedelsriksdag den 21 mars har i år temat “utmaningarna med att värdera och prissätta läkemedel utifrån medicinska resultat av behandlingen”. Huvudtalare är Guido Rasi, Executive Director på den Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA. Läs mer.
Chordate Medical Holding AB listas på Nordic MTF. Första dag för handel blir onsdagen den 8 mars 2017. Chordate är ett medicintekniskt bolag som utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom nervstimulering. Läs mer.
Karolinska Universitetssjukhuset deltar i ett nytt EU-projekt inom Horizon 2020 som ska rädda fler liv genom fjärrövervakning. Projektet Nightingale syftar till att utveckla en trådlös och bärbar teknik för fjärrövervakning av vitala funktioner, exempelvis puls, hjärtrytm och andningsförmåga hos riskpatienter, både på sjukhuset och i hemmet efter bland annat operation. Målet är att vårdgivaren i realtid får information om en patients situation skulle försämras. Läs mer.
AstraZeneca föreslår att Philip Broadley väljs in som ny ledamot av styrelsen i samband med vårens stämma den 27 april. Ann Cairns kommer samtidigt att lämna styrelsen. Läs mer.
Forskning vid Massachusetts General Hospital visar att att hormonet AMH visar potential att användas för att skydda äggreserver i kvinnliga cancerpatienter som genomgår kemoterapi. Läs mer.
De senaste artiklarna från BioStock
Tre separata forskargrupper vid Northeastern University och Lunds universitet har med hjälp av det svenska bolaget Phase Holographic Imagings (PHI) unika HoloMonitor-teknik kunnat följa och mäta viktiga dynamiska förlopp hos cancerceller på ett sätt som inte är möjligt med konventionella mätmetoder. De viktiga forskningsresultaten kommer nu att presenteras på en global mötesplats för cancerforskare – American Association for Cancer Research (AACR) i Washington, DC i april – världens största cancerkonferens som varje år samlar tiotusentals deltagare; forskare från samtliga forskningsdiscipliner, stora patientorganisationer och ledande representanter från läkemedelsindustrin. Läs intervjun med PHI:s vd Peter Egelberg här.
I gårdagens Söndagsintervju mötte vi Jan-Ingmar Flock, vd för Intervacc, ett bioteknikbolag som utvecklar nya vacciner mot den globala veterinärmarknaden med initialt fokus på hästar, grisar och kor. Utvecklingen av bolagets första vaccinkandidat Strangvac® har i kliniska prövningar visat god dokumenterad skyddseffekt med hög säkerhet mot en sjukdom som det hittills saknats ett vaccin med tillräcklig säkerhet och effekt mot. Läs mer.
 
Förra månaden meddelade det amerikanska startupbolaget Grail att man skulle ta in mer än 1 miljard dollar i en ambitiös plan att utveckla ett blodtest för tidiga cancerdiagnoser. Nu står det klart att bolaget, med Googles tidigare vd Jeff Huber i spetsen, har rest mer än 900 miljoner dollar i en serie B-runda som med råge klår alla andra finansieringsrundor i sektorn. Läs mer.
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev Januari, v 9 här.

Vinnare i morgonhandeln
: Klaria Pharma +7,46%, BrainCool +5,06%, Episurf Medical +4,97%, RhoVac +4,22%, SensoDetect +4,02%, Peptonic Medical +3,78%
Förlorare i morgonhandeln: Aptahem -9,09%, Doxa -8,26%, Mertiva -7,27%, Nanologica -6,83%, Xintela -6,25%, Enzymatica -4,75%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev