Home Nyheter Video: Cline Scientific på Life Science-dagen i Göteborg

Video: Cline Scientific på Life Science-dagen i Göteborg

Cline Scientific på Life Science-dagen

Video: Cline Scientific på Life Science-dagen i Göteborg

9 mars, 2017

Göteborgsbaserade Cline Scientific utvecklar avancerade nanoytor och nanogradienter för användning inom bl.a. stamcellsterapier och cancerdiagnostik. Bolagets vd Patrik Sundh höll en presentation under Life Science-dagen vid Sahlgrenska Akademin på onsdagen, och presentationen kan ses i efterhand via länken nedan.
Cline Scientifics produkter riktar sig mot forskning inom cellbiologi, och bolaget har redan etablerat försäljning till kunder inom de båda segmenten akademisk och kommersiell forskning. Bolagets främsta intäktskällor är idag förbrukning av standardprodukter, men man ser även en stor potential i att Clines nanoytor kan bli viktiga komponenter i nya koncept för cancerdiagnostik och för storskalig produktion av stamceller för nya stamcellsbaserade terapier.
Marknaden för forskning inom stamceller bedömdes 2016 vara värd 50 miljarder kronor.
I sin presentation konstaterade Cline Scientifics vd Patrik Sundh att man uppfyllt alla de mål man hade satt upp inför börsnoteringen på Aktietorget för knappt två år sedan. Han presenterade även bolagets målsättningar för 2017, som bland annat innefattar att etablera ett dotterbolag i USA för direkt bearbetning av den för bolaget mycket viktiga amerikanska marknaden.
Så sent som i slutet av februari fick Cline Scientific ett patentgodkännande i USA avseende bolagets teknologi för framställning av så kallade nanogradientytor, en viktig milstolpe som BioStock har rapporterat om tidigare.
Klicka här för att se Patrik Sundhs presentation från Life Science-dagen.
 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev