Home Nyheter Schibstedt-topp går in i crowdfundingstartup med Life Science-fokus

Schibstedt-topp går in i crowdfundingstartup med Life Science-fokus

Erik Hjelmstedt

Schibstedt-topp går in i crowdfundingstartup med Life Science-fokus

22 februari, 2017

Erik Hjelmstedt, affärsutvecklare på mediejätten Schibstedt, går in som styrelseordförande och investerar samtidigt en okänd summa i svenska crowdfundingplattformen Sciety, som uteslutande fokuserar på finansiering av bolag inom Life Science och medicinteknik. Det framgår av ett pressmeddelande från Sciety idag.
Svenska Sciety är en relativt nystartad online-plattform för s.k. crowdfunding, gräsrotsfinansiering av bolag, där privatpersoner och investerare kan registrera sig för att få möjlighet att investera i icke börsnoterade tillväxtbolag som söker kapital.
Liknande exempel på crowdfundingplattformar är t.ex. Fundedbyme och Pepins, men till skillnad från dessa fokuserar Sciety uteslutande på Life Science-bolag som är verksamma inom t.ex. ehälsa, läkemedelsutveckling och medicinteknik.
Erik Hjelmstedt som nu tar plats i Scietys styrelse har under de senaste 10 åren arbetat med utvecklingen av mediekoncernen Schibsted, såväl i Sverige som för gruppen internationellt. Han är idag Head of Change Office på Schibsted, styrelseordförande i hitta.se och även styrelseledamot i Svenska Dagbladet.
Andreas Lindblom, vd och tillsammans med Malin Härdig medgrundare av Sciety, kommenterar nytillskottet:
– Vi välkomnar Erik i styrelsen och ser fram emot hans värdefulla erfarenhet av att på ett strategiskt plan skala upp verksamheter och av att driva styrelsearbete.
Sciety registrerades som bolag 2015 och finansieringsplattformen lanserades under 2016. Enligt uppgift restes under förra året ca 17 miljoner kronor i kapital via Sciety till fyra bolag, varav två siktar på att börsnoteras under 2017.
Torsdagen den 9 mars arrangerar Sciety tillsammans med Nordnet en investerarträff i Stockholm. Medverkan vid evenemanget är kostnadsfri och anmälan kan göras här.
 


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev