Home Nyheter Professor i Neurokirurgi: "Xintelas glioblastomkoncept ligger i absolut framkant"

Professor i Neurokirurgi: "Xintelas glioblastomkoncept ligger i absolut framkant"

Professor i Neurokirurgi: "Xintelas glioblastomkoncept ligger i absolut framkant"

9 februari, 2017

Den amerikanske neurokirurgen professor Marcus Keep har samarbetat med svenska Xintela bl.a. som rådgivare i utformningen av bolagets prekliniska studier med ett antikropp-cellgiftskonjugat mot den aggressiva hjärntumörformen glioblastom. BioStock fick möjlighet att via länk prata med professor Keep, som ger sin syn på Xintelas behandlingskoncept för glioblastom ur en neurokirurgs perspektiv.
Marcus Keep är associate professor i neurokirurgi vid Penn State Hershey Medical Center i Pennsylvania, och har mer än 20 års erfarenhet av att behandla patienter med hjärntumörer som glioblastom. BioStock fick möjlighet att genomföra en intervju via Skype och bad honom ge sin syn på Xintelas glioblastomprojekt ur en neurokirurgs perspektiv.
Professor Keep menar att Xintela har stor chans att erhålla särläkemedelsstatus för läkemedelskandidaten, som han beskriver som “en precisionsstyrd missil som endast träffar det avsedda målet, tumörcellerna”. Han menar att man nu rör sig mot en helt ny horisont för behandling av glioblastom, en utveckling där Xintela ligger långt framme. I intervjun nämner Keep också att han själv har investerat i bolaget.
Se hela intervjun med professor Marcus Keep nedan. (Intervjun är på engelska)

YouTube video

 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev