Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 13 februari

Nyhetssvepet måndag 13 februari

Nyhetssvepet fredag 19 april

Nyhetssvepet måndag 13 februari

13 februari, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
Dignitana meddelade idag att DigniCap scalp cooling system kommer att finnas tillgänglig på alla Memorial Sloan Kettering cancer Centers anläggningar som behandlar bröstcancer. Läs mer.
Oncology Venture: Beslut om företrädesemission villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma onsdagen den 1 mars 2017. Läs mer.
Tre kommuner har tecknat avtal med Kontigo Care avseende leverans av TripleA – bolagets vårdsystem för effektiv och förstärkt vård av alkoholberoende. Avtalen löper tillsvidare, och representerar inget kvantifierbart ordervärde då avrop av TripleA sker fortlöpande med tillsvidareabonnemang för var enhet. Kontigo Care bedömer att avtalen inom kort kommer generera succesivt ökade intäkter för bolaget. Läs mer.
Enzymatica ingår samarbetsavtal med läkemedelsbolaget STADA Arzneimittel AG rörande exklusiva rättigheter att sälja, marknadsföra och distribuera Enzymaticas förkylningsprodukt ColdZyme i Tyskland. Läs mer.
Strålterapibolaget C-Rad redovisar ett resultat efter skatt på -4,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (-6,1). Resultatet per aktie uppgick till -0:15 kronor (-0:26). Läs mer.
Styrelsen i Yield Life Science har beslutat föreslå årsstämman den 15 mars 2017 att en del av innehavet, motsvarande cirka 60 procent, i Isofol Medical delas ut till aktieägarna. Förslaget innebär att var tionde aktie i Yield Life Science ger rätt till en aktie i Isofol Medical. Styrelsen i Isofol Medical utvärderar en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North Premier. Läs mer.
Immunicum, ett biopharmabolag som utvecklar nya immunostimulerande cancerbehandlingar för ett antal solida tumörformer, meddelade idag att Karin Hoogendoorn rekryterats som chef för CMC (Chemistry, Manufacturing and Controls). Läs mer.
Läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim har utsett Andrea Sambatti till ny Sverigechef. Läs mer.
Private equity-bolaget Cinven har lagt ett bud på tyska läkemedelsbolaget Stada Arzneimittel, som bland annat tillverkar generika av Viagra, värt 3,5 miljarder euro. I ett uttalande säger dock Stada att man erhållit ett uppköpserbjudande även från ett annat företag, som inte namnges. Läs mer.
En avsevärt stor del av personer (18 procent) som får systemisk behandling för måttlig till svår psoriasis (tablettbehandling samt injektions- och infusionsbehandling) har fortfarande avsevärda besvär med sin sjukdom. Detta enligt en studie med 2 646 svenska psoriasispatienter, gjord av forskare vid Umeå universitet och Institutet för Hälsa- och Sjukvårdsekonomi (IHE) i Lund, och publicerad i Journal of Dermatological Treatment. Läs mer.
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev Januari, v 6 här.
De senaste artiklarna från BioStock
Forskare vid University of Sheffield har gjort ett viktigt genombrott i försöken att förstå varför vissa cancerceller blir resistenta mot cytostatika. Teamet som gjorde upptäckten vid Krebs Institute for Nucleic Acids, har identifierat en särskild variant av proteiner som lindas runt cancercellernas DNA och skyddar dem från cytostatikabehandling. Lösningen för att kringgå detta fenomen menar forskarna, är att ta över och styra cancerns verktyglåda genom att ändra hastigheten i vilken cancercellerna reparerar de skador som uppstår i DNA vid cytostatikabehandling. Läs mer.
A1M Pharma behöver inte avsluta fas II-studierna för att attrahera de större läkemedelsbolag som utvecklar produkter mot njurskydd i samband med målsökande strålbehandling av tumörer, det räcker att visa att verkningsmekanismen i bolagets läkemedelskandidat har en skyddande effekt. Det menar Martin Austin, styrelseordförande och ansvarig för affärsutvecklingen i A1M Pharma och som tidigare bland annat har haft samma position i läkemedelsdivisionen hos Roche. Läs mer.
 
Jan Nilsson vd CombiGeneDet nyemissionsaktuella Medicon Village-bolaget CombiGene kombinerar neurovetenskap och modern genteknik för att ta fram nya innovativa behandlingsmetoder mot epilepsi. Ur ett investerarperspektiv är det intressant att notera att CombiGene är det enda börsnoterade svenska genterapibolaget. Till skillnad från traditionella läkemedel kan genterapi bota eller lindra en kronisk sjukdom genom en eller ett fåtal behandlingar som ges för att ersätta defekta eller saknade gener eller, som med CombiGenes behandlingsmetod, för att komplettera fungerande gener. Läs mer.
 
Vinnare i morgonhandeln: NeuroVive +7,62%, Cereno Scientific +6,08%, Cellavision +5,41%, Prebona +5,35%, Ortivus +5,12%, Xintela +4,50%
Förlorare i morgonhandeln: CombiGene -4,31%, Corline Biomedical -4,13%, A1M Pharma -4,10%, SpectraCure -3,70%, Redsense Medical -3,47%, AlphaHelix -3,23%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev