Home Nyheter Intervju: Martin Austin, styrelseordförande A1M Pharma

Intervju: Martin Austin, styrelseordförande A1M Pharma

Intervju: Martin Austin, styrelseordförande A1M Pharma

10 februari, 2017

A1M Pharma behöver inte avsluta fas II-studierna för att attrahera de större läkemedelsbolag som utvecklar produkter mot njurskydd i samband med målsökande strålbehandling av tumörer, det räcker att visa att verkningsmekanismen i bolagets läkemedelskandidat har en skyddande effekt. Det menar Martin Austin, styrelseordförande och ansvarig för affärsutvecklingen i A1M Pharma och som tidigare bland annat har haft samma position i läkemedelsdivisionen hos Roche. När bolaget, som nyligen har utvidgat sin läkemedelspipeline mot cancerindikationer, tog in pengar från marknaden förra året, var man tydliga med att det skulle krävas nya medel under första kvartalet 2017. Nu har A1M historiskt goda möjligheter att ta en lovande läkemedelskandidat till ett utlicensieringsbart tillstånd, parallellt med utvecklingen av sitt huvudprojekt. Men att ta aldrig så lovande läkemedel till klinisk fas kräver pengar, menar Martin Austin i en ny intervju med BioStock.
123 miljoner kronor är det kapital som krävs för att kunna gå hela vägen in i klinisk utveckling, och nu är A1M Pharma på väg in i nästa utvecklingsfas där kostnaderna ökar avsevärt, säger Martin Austin som sedan 2015 är styrelseordförande i A1M Pharma.

»Jag har redan talat med några stora läkemedelsbolag och de är mycket intresserade av det vi håller på att utveckla. Det finns ett stort behov av att skydda njurarna vid PRRT och vi utvecklar en ny och helt unik metod för att göra det« Martin Austin, styrelseordförande A1M Pharma

I september förra året valde A1M Pharma att satsa på njurskydd i samband med målsökande strålbehandling av tumörer, s.k. PRRT-behandling med läkemedelskandidaten ROSgard. Bolaget har därefter kunnat konstatera att rA1M skyddar njurceller i samband med den oxidativa stress som uppkommer vid bland annat akut njurskada. Man har även sett lovande indikationer på att rA1M (ROSgard) utöver att oskadliggöra reaktiva syreföreningar och reparerar skadad vävnad, även kan skydda mitokondriernas energiproduktion.
Martin Austin har tidigare varit affärsutvecklingsansvarig för läkemedelsdivisionen hos Roche, och är numera styrelseledamot i flera tillväxtbolag, rådgivare till ett antal styrelser och investeringsfonder samt kursledare vid Centre for Executive Leadership for the Pharmaceutical Industry i Bryssel. Totalt har han agerat rådgivare åt mer än 100 bolag.
Lyssna på hela intervjun nedan.

YouTube video

BioStock fick förra veckan även en intervju med bolagets vd Tomas Eriksson, vilken kan läsas här.
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev