Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 27 januari

Nyhetssvepet fredag 27 januari

Nyhetssvepet fredag 17 maj

Nyhetssvepet fredag 27 januari

27 januari, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

Vicore Pharma beviljas särläkemedelsstatus från FDA för behandling av idiopatisk lungfibros (IPF). Läs mer.
Ortoma: Lyckade operationer med ny unik 3D-teknik – Ortoma Treatment Solution (OTS). Läs mer.
Arcoma ingått ett avtal med Canon Europa som ger Arcoma rättigheten att sälja sina röntgensystem tillsammans med Canons mjukvara och bildmottagare. Läs mer.
Den 10 januari 2017 beslutade extra bolagsstämma i RhoVac om genomförande av en riktad nyemission till Swedish Growth Fund AB. Bolaget meddelar nu att den riktade nyemissionen är genomförd och registrerad hos Bolagsverket. Genom den riktade nyemissionen tillförs bolaget cirka 1,4 MSEK. Läs mer.
John Wennborg överlämnar VD-rollen i QuickCool till Fredrik Radencrantz vid årsstämman den 27 april 2017. Läs mer.
Immun Pharmaceuticals meddelade idag att man har utsett Ranch C Kimball som ordförande i dess styrelse. Bolagets tidigare ordförande Daniel Kazado kommer att fortsätta att kvarstå som styrelseledamot. Läs mer.
Amerikanska Celgene förvärvar det privatägda bioteknikföretaget Delinia som utvecklar behandlingar för autoimmuna sjukdomar. Celgene betalar initialt 300 miljoner dollar. Aktieägarna kan sedan få ta del av ytterligare upp till 475 miljoner dollar om vissa milstolpar uppnås. Transaktionen förväntas slutföras under årets första kvartal. Läs mer.
Kinesiska Mabworks Biotech tar in 39,4 miljoner dollar i en rund ledd av Shenzhen GTJA Investment Group. Mabworks kommer snart att påbörja en fas III-studie i Kina med MIL60, en biosimilar till Avastin (bevacizumab) från Genentech, ett bolag inom Roche. Läs mer.
Singapore-baserade Temasek Holdings investerar 800 miljoner dollar i amerikanska Verily Life Sciences i utbyte mot en ej offentliggjord minoritetsandel. Verily, tidigare Google Life Sciences, är ett dotterbolag till Alphabet Inc., Googles moderbolag. Verily utvecklar hälso-datainsamlingsverktyg, medicintekniska produkter och bioelektroniska läkemedel. Läs mer.
Vinnare i morgonhandeln: Arcoma +16,25%, Vicore Pharma +11,43%, Klaria Pharma +7,78%, Prebona +5,14%, QuickCool +5%, Karo Pharma +4,98%
Förlorare i morgonhandeln: Vibrosense Dynamics -6,54%, Enorama Pharma -5,81%, Invent Medic -5,72%, Obducat -4,32%, Nexstim -3,40%, Alteco Medical -3,27%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev