Home Nyhetssvepet Morgonens nyhetssvep: torsdag 24 november 2016

Morgonens nyhetssvep: torsdag 24 november 2016

Nyhetssvepet fredag 12 april

Morgonens nyhetssvep: torsdag 24 november 2016

24 november, 2016

Ett redaktionellt urval från morgonens nyheter inom svensk Life Science.

Vinnare i morgonhandeln: WntResearch +35,04%, Corline Medical +18,34%, Cyxone +8,70%, Invent Medic Sweden +5,32%, Dignitana +5,29%, Glycorex Transplantation +5,26%, Episurf Medical +5,12%, Aptahem +4,71%, Genovis +3,41%
Förlorare i morgonhandeln: Ascenditur -16,53%, CELLINK -7,87%, Respiratorius -7,76%, Real Heart -5,12%, Alzinova -4,79%, Alligator Bioscience -3,94%, Nanologica -3,93%
DexTech Medical full fart i bolagets fas IIb-studie för OsteoDex rörande kastrationsresistent prostatacancer, vilken bedrivs i Sverige, Finland, Estland samt i Lettland. Samtliga studiecentra är nu fullt aktiverade och screenar/randomiserar patienter. Av totalt 60 planerade patienter, är vid dags datum 16 patienter involverade i studien. Därav 4 under behandling, 3 i screening samt 9 på väntelista. Läs mer: dextechmedical.com
Moberg Pharma har ingått ett avtal med Strides Pharma Inc för att avyttra varumärket PediaCare för en total köpeskilling om 5 miljoner USD plus lagervärdet vid tillträdet. PediaCare ingick i en portfölj som förvärvades i juli 2016, där huvudsyftet var att förvärva New Skin, ett strategiskt varumärke för Moberg Pharma. New Skin står för huvuddelen av lönsamheten i den förvärvade portföljen. Avyttringen av PediaCare medför ingen reavinst eller reaförlust och möjliggör ytterligare fokus för Moberg Pharma på dess kärnverksamhet. Läs mer: mobergpharma.se
VibroSense Dynamics Lägesrappport: Utbetalning av forskningsanslag, planerad nyrekrytering och nuläget i korthet. Vinnova har godkänt bolagets lägesrapport gällande pågående forskningsstudier och därför beslutat att utbetala ytterligare cirka 760 000 SEK av det forskningsanslag som VibroSense anslagits. Vidare har bolaget startat arbetet med en planerad nyrekrytering av en Principal Scientist. Läs mer: vibrosense.com
WntResearch rapporterar idag positiva resultat från den pågående fas 1b-studien av läkemedelskandidaten Foxy-5, där en dosnivå identifierats som ger tydlig biologisk effekt i cancerpatienter. Baserat på en konstruktiv dialog med Läkemedelsverket har utformningen av den kommande fas 2-studien kunnat anpassas så att antalet patienter reduceras och observationstiden förkortas jämfört med vad som tidigare planerats. Läs mer: wntresearch.com
Corline Biomedical meddelar att EU-kommissionen beslutat anslå 2,362 miljoner EUR (cirka 23,1 miljoner SEK) till bolagets kliniska fas 1-studie inom njurtransplantation med läkemedelskandidaten Renaparin. Projekttiden är 24 mån och beräknas inledas inom 2 månader. Läs mer: corline.se
Morgonens artiklar från BioStock:

A1M Pharmas industriella tillverkningsprocess är slutförd
Resultat från Xintelas ledbroskstudie närmar sig

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev