Home Nyheter Idag inleds handeln i Alligator Bioscience

Idag inleds handeln i Alligator Bioscience

Idag inleds handeln i Alligator Bioscience

23 november, 2016

Efter en mycket uppmärksammad och rekordstor noteringsemission om totalt hela 483 miljoner kronor (inklusive övertilldelning) är det idag börsintroduktion och strax handelsstart för Alligator Bioscience på Nasdaq Small Cap. Enligt ett pressmeddelande från bolaget på morgonen har intresset varit stort både i Sverige och internationellt, och emissionen har enligt uppgift övertecknats “flera gånger”. Noteringskursen för Alligators aktie var 32,50 kronor, vilket motsvarar ett totalt värde på bolaget om ca 2,3 miljarder kronor.
Lundabaserade Alligator Bioscience verkar inom den heta immun-onkololgisektorn och utvecklar immunaktiverande antikroppsläkemedel för tumörriktad immunterapi. I augusti 2015 utlicensierade man läkemedelskandidaten ADC-1013 till Janssen Biotech, ett dotterbolag till läkemedelsjätten Johnson & Johnson, i en internationellt uppmärksamma affär värd totalt cirka 6 miljarder kronor inklusive framtida eventuella milstolpesbetalningar.
Janssen-affären var och är en av de hittills största molekylaffärerna i Sverige någonsin, i synnerhet för en läkemedelskandidat i preklinisk utvecklingsfas. Den aktuella kandidaten ADC-1013 är tänkt att öka immunförsvarets förmåga att bekämpa cancertumörer utan att övrig vävnad bryts ned.
Läs mer om Alligator Bioscience i denna BioStock-intervju med vd Per Norlén från 4 november.
Förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, kommer Alligators största aktieägare efter genomförd emission att bestå av Banque Internationale à Luxembourg SA (18,7 procent), Johnson & Johnson Innovation-JJDC, Inc. (8,2 procent), Sunstone Life Science Ventures Fund II K/S (7,7 procent) och Duba AB (6,6 procent). Catella Fondförvaltning, Investment AB Öresund, och Norron Asset Management kommer var och en att äga motsvarande 2,2 procent av det totala antalet aktier.
Handeln med Alligator Bioscience aktie inleds idag på Nasdaq Stockholm Small Cap under kortnamnet ATORX.
 
 


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev