Home Nyheter Börsnykomling rusar vidare på informationsläcka

Börsnykomling rusar vidare på informationsläcka

Börsnykomling rusar vidare på informationsläcka

15 november, 2016

Göteborgsbaserade Cellink noterades på Nasdaq First North 3 november och blev omedelbart en kursraket efter att noteringsemissionen övertecknats tio gånger om. Cellink utvecklar innovativa produkter inom biobläck och 3D-bioskrivare för utskrift av mänsklig vävnad, ett område som uppenbarligen ses som stekhett bland biotechinvesterarna. Första veckan på börsen handlades bolagets aktie drygt 100 procent över noteringskursen 26 kr, vilket gav Cellink ett börsvärde om ca 327 miljoner kronor. Kursutvecklingen har dock denna vecka exploderat uppåt ytterligare efter att ett internt dokument – en uppdatering till styrelsen daterad 20 oktober 2016 med uppgifter om bolagets finanser, orderingång samt ett stundande avtal med ett ledande kosmetikabolag – av misstag publicerats på Väst AFs hemsida. 
Under måndagen rusade Cellinks aktiekurs från öppningshandelns 64 kronor med knappt 50 procent för att stänga över 90 kronor, och under tisdagen har aktien som mest stigit med ytterligare ca 50 procent. I skrivande stund handlas Cellink till 131 kr, vilket motsvarar ett bolagsvärde om knappt 750 miljoner kronor.
Ett pressmeddelande publicerades under morgonen, där man från Cellinks sida dels gav en förklaring till det inträffade – som uppges vara ett misstag av en enskild styrelseledamot – dels återpublicerade det läckta dokumentet i sin helhet. Man kommenterade även det inträffade med att styrelsen gjort bedömningen att uppdateringen inte innehållit någon information som bolaget varit skyldiga att offentliggöra enligt EUs marknadsmissbruksförordning.
UPPDATERING:
Under tisdagseftermiddagen har Cellink gått ut med ytterligare ett pressmeddelande där det aviseras att styrelseledamoten Magnus Jonsson på egen begäran valt att avgå ur styrelsen i bolaget. Magnus Jonsson från VästAF (Västkustens Affärsänglar AB) tillträdde som styrelseledamot juli 2016. Det framgår inte i klartext av pressmeddelandet om avhoppet är direkt sammankopplat med publiceringen av det interna dokument som nyligen felaktigt lades ut på AF Västs hemsida.
Efter att Magnus Jonsson avgått består styrelsen av fem ledamöter och en suppleant. Val av eventuell ersättare för Magnus Jonsson kommer att äga rum på nästkommande årsstämma.
Pressmeddelandet från Cellink kan läsas i sin helhet här.
Läs även BioStocks artikel: Stort intresse för nytt biobläckbolag på First North.
Läs om bolaget på Cellinks hemsida.
 
 


biostockappenFå fler nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev