Home Nyheter Alligator Biosciences jätteemission redan övertecknad

Alligator Biosciences jätteemission redan övertecknad

Alligator Biosciences jätteemission redan övertecknad

18 november, 2016

Intresset bland biotechinvesterarna för Alligator Bioscience, som utvecklar antikroppsbaserade läkemedel för behandling av cancer och är på väg mot börsnotering, ser ut att vara enormt. Enligt Alligators vd Per Norlén övertecknades bolagets pågående nyemission om 350 miljoner kronor redan första teckningsdagen, som var i onsdags. Det skriver Affärsvärlden, som gjort en intervju med Per Norlén under torsdagen.
Alligator Bioscience verkar inom det stekheta forskningsområden immunonkologi, och utvecklar antikroppsbaserade behandlingar som utnyttjar kroppens eget immunsystem för att bekämpa cancer. Bolaget uppmärksammades internationellt förra året då man genomförde en av de största molekylaffärerna i Sverige någonsin med Johnson & Johnson-ägda Janssen Biotech, med ett avtalsvärde om drygt sex miljarder kronor.
Utlicensieringsaffären gällde molekylen ADC-1013 som är tänkt att öka immunförsvarets förmåga att bekämpa cancertumörer utan att övrig vävnad bryts ned. Affären gjordes i preklinisk fas. Läkemedelskandidaten kan vara på marknaden tidigast 2021 eller 2022, enligt Alligators vd Per Norlén.
Alligators emissionserbjudande, som offentliggjordes den 14 november, riktas dels till institutionella investerare i Sverige och internationellt, dels till allmänheten. Inom ramen för erbjudandet säljer bolaget och dess nuvarande ägare aktier för totalt cirka 420 miljoner kronor. Huvudägare i bolaget är familjen Olsson, Stenasfären, och familjen Wallenberg.
Skulle även övertilldelningsoptionen utnyttjas –  vilket ser ut att bli fallet – uppgår värdet av erbjudandet totalt till cirka 483 miljoner kronor. Bolagets marknadsvärde vid emissionskursen 32,5 kronor är cirka 2,3 miljarder kronor.
Läs även BioStocks intervju med Alligators vd Per Norlén här.
Alligators prospekt kan hittas här.
 


biostockappenFå fler nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev