Home Nyheter Följ handelsstarten för InDex Pharmaceuticals live

Följ handelsstarten för InDex Pharmaceuticals live

Följ handelsstarten för InDex Pharmaceuticals live

11 oktober, 2016

Idag tisdag 11 oktober inleds handeln i läkemedelsutvecklingsbolaget InDex Pharmaceuticals på Nasdaq First North i Stockholm, och händelseförloppet kan följas i direktsändning genom att antingen klicka på länken nedan eller på bilden ovan. 
Uppdatering: en inspelning av sändningen ligger nu uppe och kan ses i efterhand via länken nedan eller genom att klicka på bilden.
Stort intresse för rekordstor IPO-emission
Som final på en av de senaste årens största biotech-IPO:er, med en noteringsemission om hela 250 miljoner kronor, gör InDex Pharmaceuticals idag sitt intåg på Stockholmsbörsen där man listas på Nasdaq First North. Intresset inför börsnoteringen har varit stort – över femtusen nya aktieägare valde att teckna sig i emissionen.
Fyller kassan med en kvarts miljard
Hela emissionsbeloppet om 250 MSEK garanterades via teckningsåtaganden och emissionsgarantier. När utfallet av emissionen offentliggjordes visade det sig att motsvarande 95,3 MSEK tecknades av allmänheten och institutionella investerare, 111 MSEK tecknades enligt teckningsåtaganden och resterande 43,7 MSEK tecknades enligt garantiåtaganden.
Lovande primär läkemedelskandidat i sen klinisk fas
InDex Pharmaceuticals utvecklar läkemedel mot immunologiska sjukdomar och befinner sig i sen klinisk fas med sin primära läkemedelskandidat cobitolimod mot måttlig till svår ulcerös kolit, en svårbemästrad inflammatorisk tarmsjukdom som idag saknar botande behandling. Bolaget har genomfört fyra kliniska studier med sin substans och har lovande resultat i ryggen avseende såväl effekt som säkerhetsprofil. Nu väntar en planerad fas IIb-studie där målsättningen är att maximera effekten av cobitolimod genom att prova ut optimal dosering och dosfrekvens.
Ytterligare positiva studieresultat ska presenteras i Wien
Under gårdagen meddelades att ytterligare analyser av data från bolagets senaste kliniska studie, den s.k. COLLECT-studien kommer att presenteras under United European Gastroenterology Week (UEGW) 15-19 oktober i Wien. Analyserna tyder på att cobitolimod kan inducera klinisk remission hos patienter med både måttlig och svår ulcerös kolit. De positiva resultaten kommer att presenteras både muntligt och som poster under UEGW, som är det största vetenskapliga mötet för gastroenterologer i Europa.
Cobitolimod – en möjlig blockbuster vid marknadsgodkännande
InDex Pharmaceuticals själva räknar med att cobitolimod efter ett eventuellt marknadsgodkännande bör kunna bli en s.k. blockbuster, med en årlig försäljning som överstiger 1 miljard dollar. Bolaget har en uttalad målsättning om att finna en utvecklingspartner för genomförandet av en större fas III-studie, det avslutande steget i utvecklingsprocessen innan kommersialisering, under förutsättning att den planerade fas IIb-studien visar positiva resultat.
Livesändningen startar kl 08.40
Följ händelseförloppet i samband med noteringen och den inledande handeln under InDex Pharmaceuticals första handelsdag i direktsändning här. Sändningen som görs i samarbete med Nyhetsbyrån Direkt startar kl 08.40.
Klicka här för att komma till direktsändningen av InDex Pharmaceuticals handelsstart.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev