Home Okategoriserad A1M får köprekommendation i ny analys

A1M får köprekommendation i ny analys

A1M får köprekommendation i ny analys

11 oktober, 2016

Kurspress ger intressant läge, skriver Analysguiden i sin senaste analys av läkemedelsbolaget A1M Pharma, och landar i en köprekommendation för bolaget som utvecklar läkemedel baserat på det kroppsegna proteinet A1M (alfa-1-mikroglobulin), med huvudfokus på havandeskapsförgiftning och njurskador. Analysen framhåller att verkningsmekanismen bygger på en gedigen grundforskning, i synnerhet preeklampsi men även för andra sjukdomar där ischemi- och reperfusionsskador tillhör bilden. Man fastslår även att det finns chans till ett intressant nyhetsflöde det närmaste halvåret. 

Analysguiden skriver: – Med vår värderingsmetod hamnar ett riskjusterat motiverat värde på 222 miljoner kronor eller 4,1 kronor per aktie. Det motsvarar en potential på omkring 55 %. Det pekar på en låg värdering och vi finner stöd för detta i att aktien handlas under teckningskursen i den senaste emissionen. Rensat för kassan ligger forskningsvärdet på 116 miljoner kronor. Det kan ställas i relation till de 114 miljoner som aktieägarna har skjutit in i bolaget sedan 2014. En viktig orsak till kursnedgången är troligen utförsäljningar från garanter och denna press skapar ett bra ingångsläge i aktien enligt vår bedömning.
Vår värderingsmodell indikerar dock att aktien nu är lågt värderad och kursen ligger strax under teckningskursen i den senaste emissionen. Samtidigt bedömer vi att risken är relativt sett måttlig för ett utvecklingsföretag och rekommendationen blir därför Köp.
Läs hela analysen här
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå fler nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev