Home Nyheter Nytt avsnitt av BioStockakademin ute nu!

Nytt avsnitt av BioStockakademin ute nu!

Nytt avsnitt av BioStockakademin ute nu!

14 september, 2016

Sedan Biostockakademin lanserades har intresset varit stort, och tusentals investerare och andra med intresse av Life Science och bolag inom Biostock-sektorn har genomgått utbildningsseriens grundkurs. I de första fem delarna täcktes grunderna inom Life Science och vad som är viktigt att tänka på innan man gör en investering i ett Life Science-bolag. Idag lanserades ett fördjupningsavsnitt – Biostockakademins första företagscase.
Biostockakademins företagscase ger tittaren möjlighet att fördjupa sina kunskaper om intressanta bolag inom branschen, och erbjuder förutom exklusiva intervjuer med representanter från bolagen också investerare en möjlighet att tillämpa de kunskaper man införskaffat genom att genomgå grundutbildningens första fem delar, med praktiska tips om vad som är viktigt att titta på när man analyserar och bedömer ett bolag inom t.ex. läkemedelsutveckling.
Först ut att medverka i ett bolagscase är InDex Pharmaceuticals, som är högaktuella med en kommande notering på Nasdaq First North. Bolaget utvecklar läkemedel mot immunologiska sjukdomar och befinner sig i sen klinisk utvecklingsfas med sin läkemedelskandidat cobitolimod, mot den inflammatoriska tarmsjukdomen ulcerös kolit.
I fördjupningsavsnittet får vi möta både forskningschefen Thomas Kittel och bolagets affärsutvecklingsansvariga, Charlotte Admyre som berättar om bolagets läkemedelskandidat cobitolimod och var man befinner sig i utvecklingen, vilka planer som finns framgent, samt matnyttig information om bolagets syn på den potentiella marknaden och vilka chanser man har att attrahera en samarbetspartner inför nästa utvecklingsfas.
Klicka här för att se fördjupningsfilmen.
Om du inte gått BioStockakademins grundkurs eller vill friska upp dina kunskaper, klicka här.
Det går även att hitta såväl grundkurs som det nya avsnittet via huvudmenyn ovan genom att klicka på Akademi.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev