Home Nyheter Hamlet Pharma väljer regulatorisk partner inför fas II-studier

Hamlet Pharma väljer regulatorisk partner inför fas II-studier

Hamlet Pharma väljer regulatorisk partner inför fas II-studier

6 juli, 2016

Hamlet Pharma, som utvecklar preparat som effektivt dödar cancerceller baserat på vanlig modersmjölk, har valt Liansa Pharma Consulting AB som regulatorisk partner inför bolagets kommande kliniska fas II-studier. 
Lundabaserade Liansa Pharma Consulting kommer att genomföra det regulatoriska arbete som krävs för kommande fas II- prövningar med Hamlet Pharmas huvudkandidat HAMLET. Liansa är experter på strategier för den viktiga kommunikationen med berörda nationella och internationella myndigheter, samt har lång erfarenhet av att sammanställa vetenskaplig information till kliniska prövningar.
Efter de rådgivande diskussioner som Hamlet Pharma redan har fört med Läkemedelsverket, kommer Liansa tillsammans med Hamlet Pharma att säkerställa att kommunikationen med myndigheterna sker optimalt samt ansvara för att sammanställa bolagets omfattande kliniska och pre-kliniska dokumentation. Liansa ska också biträda med säkerhetsrapportering och ansvara för planering och översyn av så kallad SAE-hantering i det kommande fas II-programmet.
– Vi ser mycket fram emot att arbeta med Liansa Pharma Consulting inom det regulatoriska området och att bygga en slagkraftig strategi baserad på den omfattande kunskap som redan finns kring HAMLET. Det är också viktigt med långsiktighet för de läkemedelsstudier som bolaget ska genomföra för att föra HAMLET fram emot ett färdigt cancerläkemedel, säger Professor Catharina Svanborg, grundare och styrelseordförande för Hamlet Pharma i en kommentar.
Läkemedelskandidaten HAMLET har i tidigare studier visat sig effektivt kunna döda tumörceller, samtidigt som substansen också visat sig vara ofarlig i de proof-of-concept studier som gjorts på människa. HAMLET har bl.a. visat behandlingseffekt mot hudpapillom i en placebo-kontrollerad klinisk studie, och orsakar utsöndring av döda cancerceller efter injektion i urinblåsan hos patienter med blåscancer. Hamlet Pharma planerar att inleda fas II-studier rörande koloncancer och blåscancer, två svårbotade och vanliga cancerformer.
 
Läs pressmeddelandet om samarbetet med Liansa här.
Se en film om hur HAMLET fungerar här.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev