Home Nyheter Xvivos uppköpsbud på Vivoline accepterat till över 90 procent

Xvivos uppköpsbud på Vivoline accepterat till över 90 procent

Xvivos uppköpsbud på Vivoline accepterat till över 90 procent

8 juni, 2016

Det offentliga bud på Vivoline Medical AB som lades fram av XVIVO Perfusion den 18 april har accepterats till 94,5 procent av Vivolines aktieägare. Att acceptnivån är över 90 procent innebär att affären är ett faktum, eftersom samtliga villkor för erbjudandets fullföljande har uppfyllts.
XVIVO Perfusion erbjuder 1,2921 kronor kontant och 0,1543 aktier i XVIVO Perfusion för varje aktie i Vivoline, vilket vid budets offentliggörande motsvarande en budpremie om ca 70 procent jämfört med dåvarande volymvägd genomsnittskurs. Vid utgången av den ordinarie acceptperioden igår 7 juni hade 10 774 457 aktier, vilket utgör 94,5 procent av det totala antalet och 4 132 943 teckningsoptioner (96,8 procent av det totala antalet) lämnats in. Detta motsvarar 94,3 procent av det totala antalet aktier och röster i Vivoline efter full utspädning.
Betalning av de Vivoline-ägare som har accepterat erbjudandet kommer att påbörjas omkring den 10 juni 2016. För att ge de återstående ägarna mer tid att acceptera budet har acceptperioden förlängts till och med den 20 juni 2016. Slutlig redovisning beräknas ske omkring den 23 juni 2016.
XVIVO Perfusion avser att begära tvånginlösen av resterande aktier och teckningsoptioner, samt begära att Vivoline Medical AB avnoteras från Nasdaq First North.
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå analyser och nyheter direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!

appstoreknapp
googleplayknapp


 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev