Home Nyheter Xintela rapporterar från ledbrosk-konferens i Japan

Xintela rapporterar från ledbrosk-konferens i Japan

Xintela rapporterar från ledbrosk-konferens i Japan

25 maj, 2016

Xintela deltog nyligen i en konferens i Kyoto, Japan, på temat reparation av ledbrosk. Konferensen, som anordnas av International Cartilage Repair Society samlar internationella experter i fältet inom akademi, klinik och industri. Xintelas vd Evy Lundgren Åkerlund berättar om konferensen i ett dagsaktuellt nyhetsbrev från bolaget.

Evy
Evy Lundgren-Åkerlund, vd Xintela.

Berätta kort om konferensen i Kyoto?
– Konferensen samlar experter och key opinon leaders inom broskreparation och är ett bra forum för att få en överblick hur fältet utvecklas och för att utbyta erfarenheter och etablera nya kontakter. International Cartilage Repair Society (ICRS) som anordnade konferensen är det främsta forumet i världen för internationellt utbyte inom reparation av ledbrosk. Talare från olika discipliner, både prekliniska forskare och praktiserande kliniker presenterade sina resultat. Xintelas deltog med ett starkt team då även ordförande Greg Batcheller och forskningschef Carl-Magnus Högerkorp var med på konferensen. 
Varför var det viktigt för Xintela att vara med på konferensen i Japan? 
– I Japan finns ett stort intresse för stamceller och cellterapi inte minst för att reparera skadat ledbrosk. Artros är ett sort problem i Japan eftersom människor där lever relativt länge och förekomsten av artros ökar kraftigt med ålder. Det är viktigt att vi informerar om Xintelas unika markörteknologi för cellterapi och knyter kontakter som kan leda till framtida samarbeten. Vi har redan godkända patent i Japan och Japan är en möjlig framtida marknad för Xintelas produkter. Konferensen var ett utmärkt tillfälle för oss träffa andra företag, kliniker och forskare inom fältet och på så vis kunna nätverka och få nya insikter i hur utvecklingen av nya metoder fortskrider. Att få igång samarbeten med partners i Japan är också en process som behöver utvecklas över tid. 
Du säger att samarbeten med Japanska intressenter behöver utvecklas över tid, varför? 
– Ofta skiljer sig det japanska synsättet på affärsprocessen jämfört med Sverige och västvärlden. Det läggs överlag en större vikt kring relationsbyggande som behöver påbörjas ett tag innan det faktiska samarbetet initieras. Konferensen var, förutom en inlärningskälla, ett sätt för oss att lära oss mer om marknaden och öka vår närvaro i landet, avslutar Evy Lundgren Åkerlund, vd Xintela.
Läs mer om International Cartilage Repair Society här.
För mer information om den aktuella ledbrosk-konferensen klickar du här.

I bolagets nyhetsbrev berörs även den studie avseende behandling av ledbroskskador hos hästar som inleddes i april. BioStock har skrivit om studien och vilken potentiell betydelse en ny och effektiv behandling av ledbroskskador hos hästar med stamceller skulle kunna få för Xintela. Du hittar artikeln här.
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå analyser och nyheter direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!

appstoreknapp
googleplayknapp


 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev