Home Analyser A1M Pharma: Ny analysuppdatering från Börshandlat

A1M Pharma: Ny analysuppdatering från Börshandlat

Analysuppdatering

A1M Pharma: Ny analysuppdatering från Börshandlat

18 maj, 2016

Börshandlat har släppt en ny kvartalsanalys för A1M Pharma, där man bland annat lyfter fram möjligheten att bolagets nyligen avslöjade partnerskap med CSL Behring, ett jättebolag med 16 000 anställda i trettio länder, skulle kunna utmynna i mer än ett samarbete kring bolagets forskning.  
– Vi ser också CSL Behring som en potentiell licenstagare alternativt uppköpare av A1M Pharma. Anledningen är att det finns viktiga beröringspunkter mellan bolagen då CSL Behring fokuserar på graviditetsrelaterade sjukdomar (HDN), sårläkning och olika akuta kritiska tillstånd, däribland vaskulära sjukdomstillstånd till följd av åderförkalkning, skriver Börshandlat i sin kvartalsanalys som släpptes idag.
Det färska samarbetet med CSL Behring, som enligt tidigare uppgifter först tog upp kontakten med A1M Pharma, är ett starkt kvitto på att bolagets forskning ligger i framkant och Börshandlat drar i sin analys även slutsatsen att stora värden komma ur möjligheten att kombinera de bägge bolagens kompetens och läkemedelssubstanser.

– Här finns onekligen en mycket stor värdeskapande potential då eventuella kombinationsbehandlingar med rekombinant A1M-protein och plasmaproteiner kan komma att utöka antalet indikationsområden. A1M Pharma får dessutom tillgång till viktig forskningskompetens, exempelvis berörande dosering och administrering av terapeutiska proteiner, något som kan påskynda utvecklingen av nya läkemedelskandidater.

Läs hela kvartalsanalysen från Börshandlat genom att klicka här.

 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev