Home Nyheter Stockpicker ser ljus framtid för Saniona

Stockpicker ser ljus framtid för Saniona

Analysrapport NeuroVive

Stockpicker ser ljus framtid för Saniona

6 april, 2016

Nyhetsbrevet Stockpicker Newsletter har gjort en översiktlig sammanfattning och analys av nuvarande status avseende de längst framskridna projekten i Sanionas breda projektportfölj. Rubriken är klart positiv: “Saniona – Dansk dynamit i beredningsform” och man målar upp en potentiellt mycket ljus framtid för bolaget och dess aktiekurs.
Om Sanionas läkemedelskandidat mot diabetes typ 2, Tesomet, som bolaget står i begrepp att inleda fas II-studier med, skriver Stockpicker bland annat:
“Skulle Tesomet nå ett marknadsgodkännande och påvisa att överviktiga typ 2-diabetespatienter i praktiken kan bli friska och därmed bidra till betydande besparingar från en annars livslång behandling kommer preparatet sannolikt att få en självklar plats inom existerande behandlingsriktlinjer. Det lockar åtminstone till dagdrömmar om en plats i en marknad som idag enligt Datamonitor är värd 23,3 miljarder USD och som spås öka till 43 miljarder USD år 2023. Siffrorna är astronomiska vilket följaktligen innebär att det kommer att råda huggsexa bland läkemedelsjättarna om Tesomet om fas II-studien blir lyckosam.”
Stockpickers analytiker ger även ett intressant exempel på en lyckad licensaffär inom samma indikationsområden som Sanionas Tesomet är inriktad mot:
“Ifjol betalade exempelvis Janssen Pharmaceuticals 105 MUSD i upfront till sydkoreanska Hanmi för en fas II-kandidat inom typ 2-diabetes och fetma, ett avtal som även innehöll 810 MUSD i potentiella milstolpsbetalningar och en tvåsiffrig försäljningsbaserad royalty.”
Avslutningsvis konstateras att Saniona har goda förutsättningar att bli biotech-investerarnas favorit framöver:
“Frågetecknet som kan påverka avtalsvärdet i negativ riktning är att substanspatentet för tesofensine går ut nästa år. Å andra sidan finns ett nyligen beviljat kombinationspatent i USA som löper till 2033 vilket bör ge motsatt effekt. Stockpicker är beredda att lägga ett ”bet” på Saniona då aktien har förutsättningar att bli en riktig biotech-gunstling på den svenska börshimlen. Bolaget är välfinansierat för att genomföra fas II-studien för Tesomet, har flera projekt som kan backa upp ett eventuellt misslyckande och kommer högst sannolikt att bjuda aktiemarknaden på ett nyhetsspäckat år.”
Analysen kan läsas i sin helhet här.
För mer information om och beställning av prenumeration på Stockpicker Newsletter, klicka här.
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev