Home Nyheter Saniona till Stockholm med nya partnerskap i sikte

Saniona till Stockholm med nya partnerskap i sikte

Saniona till Bio Europe i Stockholm

Saniona till Stockholm med nya partnerskap i sikte

1 april, 2016

På måndag inleds den stora biotech-konferensen Bio Spring Europe 2016 i Stockholm. Eventet pågår 4-6 april och marknadsförs som “the premier partnering conference”. Här samlas tusentals deltagare från Life Science-branschen, allt från de stora affischnamnen från Big Pharma till hoppfulla representanter för små forsknings- och utvecklingsbolag med hoppet om hägrande partnerskap i sikte. Någon som vet hur avgörande den här sortens träffar kan vara är Sanionas vd Jørgen Drejer, som kommer att ha ett hektiskt mötesschema under eventet. BioStock fick en kort pratstund.

Joergen-Drejer
Jørgen Drejer, vd Saniona

På måndag drar Bio Europe igång i Stockholm, och Saniona kommer att vara på plats. Vad är ert främsta mål med att delta där?
– Vi deltar i första hand för att diskutera olika samarbets- och partnerskapsmöjligheter för våra projekt, både våra kliniska läkemedelskandidater och våra tidigare forskningsprojekt. 
Den här typen av mässor innebär dels möjligheter att nätverka och mingla med representanter från Big Pharma, dels tillfällen till personliga möten, har ni några sådana inbokade?
Normalt har vi 30-40 möten inbokade med läkemedelsbolag och viktiga nätverkskontakter vid såna här tillfällen, och så är också fallet i Stockholm. I många möten rör det sig om uppföljning av pågående diskussioner, men vi träffar också helt nya kontakter. Vi går även på de större arrangemangen för nätverkande och deltar vid sociala arrangemang, bl.a. på rådhuset och på Karolinska. 
Vad är den bästa erfarenheten ni haft vid någon tidigare branschmässa du besökt under karriären?
Vi har med oss många framgångshistorier från de här Bio-konferenserna. På senare tid kan nämnas t.ex. vårt Medix-avtal, som vi fått till stånd efter att ha träffat Medix för första gången för ett år sedan på ett annat Bio-event. Det är dock värt att notera att många av de initiala kontakter vi får tas direkt av personer i vårt stora nätverk bland de stora läkemedelsbolagen.
Efter Bio Europe kommer Saniona också att delta vid en biotech-konferens för danska bolag i New York, vad hoppas ni få ut av att delta där?
Det mötet arrangeras av Nasdaq och målet är att introducera och presentera utvalda danska biotechbolag för olika intressenter i New York. Vi kommer bland annat att träffa investerare inom biotekniksektorn, avslutar Jørgen Drejer, vd Saniona.
Läs mer om Bio Europe Spring 2016 här.
Du kan även läsa mer om Sanionas avtal med mexikanska Medix i en tidigare BioStock-intervju som du hittar här.
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev