Home Nyheter Vivoline Medical får miljonorder från Rigshospitalet

Vivoline Medical får miljonorder från Rigshospitalet

Vivoline Medical får miljonorder från Rigshospitalet

11 mars, 2016

Rigshospitalet i Köpenhamn har köpt engångsartiklar till ett ordervärde om ca 1 MSEK från Vivoline Medical. Engångsartiklarna har tillverkats i Vivolines egen produktionsanläggning i Lund och används tillsammans med bolagets lungevalueringsmaskin Vivoline(r) LS1 vid lungtransplantationer.
Av de totalt 141 transplantationer av lungor som genomfördes i Skandinavien under 2015 stod Rigshospitalet i Köpenhamn för 35 stycken. I Sverige genomfördes totalt 48 lungtransplantationer, varav 37 i Göteborg och 11 i Lund.
– Rigshospitalet har ett väl fungerande transplantationsprogram och vi är glada över att vara bidragande i detta arbete. Vi arbetar med produkter av högsta kvalitet och är givetvis mycket nöjda över denna order från Rigshospitalet, säger Vivolines vd Patrick Greatrex i en kommentar
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev