Home Nyheter Start för handel i Xintela på First North

Start för handel i Xintela på First North

Start för handel i Xintela på First North

18 mars, 2016

Biomedicinbolaget Xintela kommer som planerat att noteras på First North i Stockholm med handelsstart tisdag 22 mars. Bolaget, som är verksamt inom regenerativ medicin med fokus på broskskador och hjärncancer, genomförde nyligen en lyckad emission som övertecknades till 140 procent. 
Xintelas har utvecklat den patenterade markörteknologin XINMARK, som gör det möjligt att med hjälp av cellytemarkörer identifiera, välja ut och även kvalitetssäkra en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller och därför är särskilt lämpliga för reparation av skadat ledbrosk. Den färdiga produkten är tänkt att kunna ges direkt i leden som en lokal injektion, ett enkelt och kostnadseffektivt ingrepp jämfört med kirurgi.
Som en viktig bonus gör Xintelas markörteknologi det dessutom möjligt att rikta ”målsökande” behandling mot tumörceller i glioblastom, en särdeles aggressiv och svårbehandlad typ av hjärntumör, för att bromsa tumörens tillväxt.
BioStock har gjort en analys på Xintela som går att läsa här.
Du kan även läsa mer på bolagets hemsida som du hittar här.
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev