Home Nyheter Positiva top-lineresultat för Novo Nordisk i stor hjärtstudie

Positiva top-lineresultat för Novo Nordisk i stor hjärtstudie

Positiva top-lineresultat för Novo Nordisk i stor hjärtstudie

4 mars, 2016

Danska läkemedelsjätten Novo Nordisk presenterade idag positiva resultat från bolagets hittills mest omfattande kliniska fas III-studie, LEADERtrial. Över 9000 studiedeltagare i har följts i upp till 5 år för att undersöka huruvida bolagets diabetesläkemedel Victoza även minskar risken för hjärt- och kärlrelaterade skador hos patienter med diabetes typ 2, vilket studieresultaten bekräftar.
Top-lineresultaten visar att Victoza minskar risken för samtliga tre parametrar i studiens primära endpoint: hjärt- och kärlorsakade dödsfall, icke-dödliga hjärtinfarkter samt icke-dödlig stroke. Resultaten är statistiskt säkerställda. Mer detaljerade resultat kommer att presenteras vid en stor diabeteskonferens i USA i sommar.
– Människor med diabetes typ 2 löper generellt en högre risk att drabbas av svåra hjärt- och kärlrelaterade skador, och därför är vi väldigt glada att resultaten från LEADER-studien visar att Victoza inte bara hjälper patienter med diabetes typ 2 att kontrollera blodsockernivåerna, men också minskar risken för att de ska få hjärtproblem, säger Mads Krogsgaard Thomsen, vd och cso vid Novo Nordisk i ett uttalande i bolagets pressmeddelande.
Enligt Novo Nordisk bokslutsrapport för 2015 svarade Victoza för ca 18 miljarder DKK i försäljning förra året, av bolagets totala försäljning inom segmentet diabetes och fetma/övervikt som uppgick till ca 85,5 miljarder DKK.
Läs mer om Novo Nordisk på bolagets svenska hemsida som du hittar här.
 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev