Home Okategoriserad Intervju: A1M Pharmas vd om vägen mot kliniska studier

Intervju: A1M Pharmas vd om vägen mot kliniska studier

Tomas Eriksson vd A1M Pharma
Tomas Eriksson, vd A1M Pharma

Intervju: A1M Pharmas vd om vägen mot kliniska studier

10 mars, 2016

A1M Pharma deltog under gårdagen vid Life Science-dagen i Göteborg. BioStock har följt upp bolagets presentation med några frågor till vd Tomas Eriksson. Presentationen kan också ses i sin helhet via länken som du hittar nedan.
Tomas Eriksson, du berättade under gårdagens presentation bl.a. om den prekliniska utvecklingsfas ni befinner er i just nu, och nämnde att mycket av det som sker är tekniskt komplicerat och svårt att kommunicera kring, kan du utveckla det resonemanget?
– Det är helt enkelt så att innan man kan gå i människa måste en mängd olika saker vara på plats. Det handlar om att utveckla och skala upp tillverkningsprocessen så att man har tillräckligt med material tillverkat i enlighet med myndighetskrav att tillgå för de tester som måste göras. De testerna handlar bl.a. om hur läkemedlet tas upp av kroppen, vilken dosering som är lämplig och s.k. toxstudier där man bl a undersöker vad som är maximal dos. När allt detta är färdigt och dokumenterat i enlighet med de krav som finns går man in till myndigheterna med en ansökan om att få göra studien. Därefter kan man påbörja sin studie.
Du nämnde också att ni inte kommer att gå in i klinisk fas I, d.v.s. inleda studier i människa, detta år. Innebär det att ni är försenade?
– Det ligger i enlighet med vad vi tidigare har kommunicerat, vi räknar med att kunna starta vår fas ett studie inom 12-18 månader. I kommande nyhetsbrev finns en intervju med vår utvecklingschef Eddie Thordarsson där han redogör för var vi står just nu i vår utveckling. I samband med detta kommer vi även att kommunicera hur tidsplanen ser ut framåt inklusive kommande milstolpar.
Apropå milstolpar, ni har kommunicerat att ni skulle starta era säkerhetsstudier under Q4, är de påbörjade?
– Ja, dessa startade enligt plan strax innan årsskiftet, och detta är en av de aktiviteter som Eddie kommer att prata om i nyhetsbrevet.
Avslutningsvis, hur ska ni lösa finansieringsfrågan inför att kunna starta och genomföra en fas I-studie?
– I samband med vi närmar oss fas ett och med goda resultat från preklinisk fas är det lättare att hitta samarbetspartners för att kunna finansiera den fasen, men vi tittar också på att kunna finansiera oss via våra befintliga aktieägare och nya finansiärer. Vi månar självfallet om våra trogna aktieägare och arbetar aktivt för att den resan ska bli lönsam för de som valt att investera långsiktigt i A1M Pharma AB, avslutar Tomas Eriksson, vd A1M Pharma
En video från A1M Pharmas presentation kan också ses i sin helhet här.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev