Home Nyheter Obducat säkrar finansiering för mer än 12 månader

Obducat säkrar finansiering för mer än 12 månader

Obducat säkrar finansiering för mer än 12 månader

29 februari, 2016

Nanoteknikbolaget Obducats nyligen avslutade företrädesemission tecknades till 100 procent, vilket kommer att tillföra bolaget drygt 41 MSEK före emissionskostnader. 
Den lyckade företrädesmissionen innebär enligt bolaget att man säkrat finansiering för mer än 12 månader framåt. Kapitalet kommer att investeras i en utökad kundbearbetning och tempoökning i produktutvecklingen. Det ger även en likviditetsbuffert som är nödvändig för en planerad notering av bolaget vid Nasdaq/OMX.
I en tidigare intervju med BioStock fick Patrik Lundström, vd i Obducat, frågan om vad nya och befintliga aktieägare har att se fram emot de närmaste 12 månaderna.
– De kan se fram emot kraftigt ökad orderingång, ökad omsättning, lansering av ny produktionsplattform för large area-applikationer såsom produktion av bildskärmar, samt en notering av bolaget vid Nasdaq/OMX.
BioStock har tidigare gjort en analys av Obducat som du hittar här.
 
Texten är författad av BioStocks redaktion. Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev