Home Nyheter Obducat förlänger emissionsperioden till 12 februari

Obducat förlänger emissionsperioden till 12 februari

Obducat förlänger emissionsperioden till 12 februari

5 februari, 2016

Nanoteknikbolaget Obducat, som nyligen analyserades av BioStock, går idag ut med att man förlänger teckningsperioden i den företrädesemission som löpte ut den 2 februari. En preliminär sammanräkning av teckningsanmälningar visar att man säkrat cirka 88 procent av den totala emissionsvolymen om cirka 41 MSEK, före emissionskostnader. Nytt slutdatum för teckning är 12 februari.
Anledningen till förlängningen anges vara att Obducat nu går igenom intresseindikationer avseende teckning utan stöd av teckningsrätter i emissionen. Enligt styrelseordförande Henri Bergstrand är man från Obducats sida nöjda med utfallet hittills.
– Vi är mycket nöjda med det preliminära utfallet i emissionen och det intresse som aktieägarna och övriga investerare visar för Obducat. Emissionslikviden är en viktig finansiering i det arbete som nu pågår i de båda dotterbolagen, Obducat Technologies AB och Solar-semi GmbH, vilket främst avser intensifierad marknadsbearbetning och investeringar i nödvändiga produktionsresurser, säger Henri Bergstrand i en kommentar.
Läs gärna BioStocks analys av Obducat här.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev