Home Okategoriserad Danska investerare får upp ögonen för Saniona

Danska investerare får upp ögonen för Saniona

Danska investerare får upp ögonen för Saniona

9 december, 2015

I en artikel i danska Børsens nätupplaga idag uppmärksammas det faktum att Saniona sett en stor tillströmning av danska aktieköpare under hösten. På två månader har antalet danskar som äger Saniona-aktien ökat tiofalt. En förklaring är ökad uppmärksamhet för bolaget i dansk affärspress, vilket gör att fler danskar spanar över sundet för att investera i biotech på svenska AktieTorget.
Intresset för Saniona från danska investerare tog fart ordentligt tidigare i höstas när finanstidningen Børsen i flera webbtv-inslag uppmärksammade det faktum att svenska börsanalytiker sett potential till kraftig uppvärdering av bolaget. På en intervjufråga i dagens artikel om man från Sanionas sida hyser någon oro för att det nyväckta intresset hos danskarna ska falna lika snabbt som det tänts svarar Thomas Feldthus, CFO och vice vd för Saniona, nekande.
– Nej, vi är rätt övertygade om att vi står inför en spännande framtid med många kurstriggers de kommande sex till tolv månaderna och ett nyhetsflöde som kan göra att den ökade omsättningen i aktien bibehålls, säger Thomas Feldthus.
I Børsen-intervjun avslöjar Thomas Feldthus också att Saniona ligger i pågående förhandlingar med flera pharmabolag om samarbete.
– Vi har kommit ganska långt i diskussionerna, så vi förväntar oss att Saniona under den kommande perioden kommer att kunna säkra mindre milestone-betalningar som kan finansiera vår forskning, när vi knyter nya partnerskap med olika bolag, säger Thomas Feldthus.
Läs artikeln från danska Børsen i sin helhet här.
 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev