BioStock_logoIdag byter nyhets- och analystjänsten NeuroStock namn till BioStock. Namnbytet markerar starten på en expansion med syftet att skapa en samlingsplats med bredare fokus på den nordiska life science-marknaden.

Sedan NeuroStock startades hösten 2014 har vi på kort tid byggt upp en betydande bas med läsare som följer bioteknik- och läkemedelsbranschen med stort intresse. Vår grundidé, att lyfta fram nyheter om utvalda bolag samt analysera och berätta om deras projekt och verksamheter på ett transparent och lättillgängligt sätt, har vunnit gillande hos investerare, aktieägare och hos bolagen i denna sektor. Sedan den första artikeln publicerades i höstas har NeuroStock.se haft över 200 000 visningar och besökarantalet växer för varje månad.

Vi ser att intresset för bolag inom life science fortsätter att öka, och den positiva respons vi fått från er läsare och från branschkollegor ger oss god grund att nu utveckla verksamheten och bredda vårt utbud till att omfatta fler bolag, vilket namnbytet till BioStock också indikerar. Vi utvärderar även ett antal möjliga samarbeten med andra aktörer i branschen inom olika områden, allt i syfte att förbättra våra tjänster och tillföra dig som läsare mervärde och större nytta.

Många företag i life science-sektorn bedriver komplexa verksamheter, vilket ställer höga krav på bolagens kommunikation med marknaden. Vår ambition är även fortsättningsvis att BioStock ska vara en nischad samlingsplats där nyheter, analyser och även finansieringserbjudanden från de intressantaste bolagen presenteras. Målsättningen är att göra BioStock till en naturlig informationsplattform för alla läsare; aktieägare, investerare och andra med intressen i life science-sektorn.

Martin Lind som är analysansvarig på BioStock, ser fram emot att från och med i höst kunna erbjuda BioStocks läsare en bredare analysbevakning som omfattar betydligt fler bolag.

– Vi har länge planerat att kunna erbjuda våra läsare en ökad bevakning av den nordiska life science-marknaden. Vi har fått mycket positiv feedback för det material vi publicerat under året, inte minst har söndagsintervjuerna och analyserna varit populära. Vårt mål har hela tiden varit att göra begripliga och transparenta analyser som också riktar sig till aktiesparare och investerare som kanske inte har spetskompetens inom medicin och forskning.

Arbetet med de nya tjänsterna pågår och under hösten kommer BioStock att succesivt kunna erbjuda dig som läsare och prenumerant på våra utskick en bredare bevakning och ett större utbud av information och analyser av såväl specifika bolag som branschen i stort.

För ytterligare kommentarer, förfrågningar om BioStocks tjänster eller för att boka intervju, kontakta Jonas Söderström, redaktör och ansvarig utgivare BioStock.

Jonas Söderström, redaktör

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter
BioStock
Stora Södergatan 8A, 222 23 Lund
Tel: +46 (0)706 52 42 72
red@www.biostock.se