Under morgonen 21 maj släppte Redeye sin uppföljningsanalys av läkemedelsutvecklaren Saniona.

Redeye skriver bland annat:

”Kursutvecklingen för aktien har varit stark sedan noteringen på Aktietorget. Trots det är värderingen fortsatt attraktiv. Efter en genomgång och uppdatering av våra modellantaganden uppgår vårt motiverade värde till 35 kronor per aktie. En relativvärdering med jämförbara bolag visar att aktien handlas till en rabatt mot sektorn. Det anser vi är oförtjänt. Ett förväntat bra nyhetsflöde och ett listbyte till Nasdaq OMX senare i år är argument för att detta kommer täppas till. Det är dock värt att poängtera att risknivån vid investering i Saniona är hög.”

”I vårt Bull Case-scenario räknar vi med att kommande kliniska studier men AN363 och tesofensine får ett positivt utfall. Därtill har vi utgått ifrån att bolaget tar beslut om att driva projektet AN346 framåt och inleda en klinisk studie. Vi räknar även med en positiv utveckling inom nuvarande partnersamarbeten med Pfizer och Ataxion och att deras projekt avancerar till fas I-studier. Detta scenario ger ett motiverat värde på 90 kronor

Läs analysen i sin helhet här

NeuroStockIntresserad av kommande artiklar, analyser, intervjuer och nyhetsbrev från NeuroStock? Anmäl din e-postadress längst ner på denna sida så får du nya publiceringar direkt i din inbox när de publiceras. Följ oss även på Twitter och Facebook.

Läs även vårt senaste nyhetsbrev här: Nyhetsbrev #8.