Saniona medverkade i måndags på eventet The 2015 Nordic Life Sciences i USA, med både presentation av bolaget och enskilda möten med amerikanska investorer på schemat.  Bolagets representant på plats var Thomas Feldthus, CFO och tillika nyutnämnd vice vd för Saniona. NeuroStock fick en exklusiv intervju med Thomas Feldthus, nyss hemkommen efter ett lyckat event på 450 Lexington Avenue, New York.

– Berätta om New York-resan, vad var huvudsyftet med Sanionas medverkan på Nordic Life Sciences?

– Pareto Securities som arrangerar den här investerardagen hade bjudit in drygt fyrtio amerikanska investorer och fondförvaltare samt en utvald grupp nordiska life science-bolag. Jag tycker att eventet var mycket lyckat. Saniona var troligen det minsta av de Skandinaviska bolagen på plats sett till dagens börsvärde, men jag fick många inbjudningar till enskilda möten med investorer och fin respons på såväl vår bolagspresentation som vårt business case. Det var en hektisk dag, så att säga.

Vår ambition i Saniona är att bygga upp en stark ägarbas i Skandinavien och komplettera den med icke-skandinaviska investorer, eftersom vi vet att det kan vara fördelaktigt att också ha  internationella investorer knutna till bolaget. Både Genmab och mitt tidigare bolag Symphogen har alltid haft en internationell investerarbas med en signifikant andel amerikanska aktörer. Den finansiella strategin har visat sig vara mycket framgångsrik för bägge bolagen. Generellt tar det dock tid att skapa relationer med och bygga upp förtroende hos amerikanska investorer, och därför var det väldigt bra för oss att få möjlighet att delta på den här investerardagen.

– Hur är synen på Nordiska biotech-bolag hos amerikanska investorer generellt i dagsläget, enligt din mening? 

– De är medvetna om att vi i Norden håller en hög nivå utbildningsmässigt och att vi bidrar med mycket stark forskning. De känner naturligtvis till en del av de stora biotechbolagen och har kanske investerat i en del av dem. Efter den stora uppgången för biotechaktier i USA kan det också vara så att de ser de nordiska biotechbolagen som billiga i dagsläget. En del investorer kan vara skeptiska till att investera i europeiska bolag, medan andra har ett mer internationellt perspektiv. Generellt ser de det dock som positivt om de nordiska bolagen också är noterade på USA-börsen. 

– På dagordningen stod förutom bolagspresentationer och paneldiskussioner även enskilda möten, kan du säga något om vilka ni träffat?

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men jag blev som sagt inbjuden till många enskilda möten, både under investerardagen och faktiskt även ett antal möten efterföljande dag. De jag träffade var både förvaltare från publika fonder och privata fondförvaltare, och även ett antal analytiker och finansiella rådgivare.

Saniona har flera affärspartners i USA, passade ni på att träffa några av dem under resan?

– Nej, på den här resan fanns inte tid till möten med våra befintliga partners. Vi håller dock tät telefonkontakt med våra amerikanska samarbetspartners och pratar med dem i princip varje vecka, och vi träffar dem även i fysiska möten åtminstone någon gång varje kvartal.

– Imorgon tisdag presenterar ni Saniona igen, på Sedermeradagen i Göteborg. Kan du ge oss någon teaser om vad ni ska prata om där?

– Jag kommer bland annat att ge en statusuppdatering för vår kandidat AN363, och även utveckla våra tankar avseende den kommande utvecklingen av såväl AN363 som tesofensine.

 Saniona presenterar på Sedermeradagen i Göteborg imorgon, tisdag 5 maj kl 13.30-14.00. En livesändning från presentationen kommer att finnas tillgänglig på webben på Sedermeras hemsida. För mer information om Saniona, läs gärna NeuroStocks artiklar som beskriver Sanionas olika projekt – du hittar dem under fliken ”Saniona” ovan.

Missa inte kommande publiceringar om de bolag som NeuroStock bevakar. Anmäl er e-postadress längs ner på denna sida så får ni nya artiklar och analyser direkt till er inkorg direkt när de publiceras. Följ oss även på Twitter och Facebook.